La oss med en gang ile til og understreke at det slett ikke er edle dråper som auksjoneres bort. Denne gang dreier det seg om en ganske original reklame for dråpene, formet i et vindu. Bryggeloftets eier Terje Svensen gir det bort til årets auksjon.

— Jeg bidrar gjerne til en god sak. Dette er for spesielt til å bli stående i min kjeller, sier Svensen.

Audun Viken tørker støv av det gamle reklamevinduet. Tegninger av gamle bryggehus og gamle seilskip kommer til syne. I midtruten står det med store bokstaver: «Hansa The Famous Beer» og «Hansa det berømte øl».

Reklamevinduet er antakelig nærmere 50 år gammelt. I lang tid sto det på veggen like innenfor inngangen i Bryggestuene. Så oppdaget eieren et gammelt maleri bak vinduet og valgte å ta det frem i lyset. Dermed ble vinduet, som er nær tre meter langt og mer enn en meter høyt, plassert i kjelleren i stedet. Vindusreklamen er den eneste i sitt slag og særdeles solid laget.

— Vi tar imot alle godbiter til auksjonen, forsikrer Mark Pettit, som er glad for denne spesielle gaven.

To millioner kroner har han, Anthony Hill og deres medhjelpere fått inn til kreftsaken på Charity Auction de siste ti år.

«Stand Up For Cancer» heter årets auksjon, som samtidig kan bli en de mest spesielle underholdningsbegivenheter i byen i år. I Maartmanshaven på Radisson SAS Hotel Norge stiller artister som Ylvis, Eirik del Barco Soleglad, Christine Hope, Herborg Kråkevik, Øyvind Angeltveit, Frode Grytten, Halvor Folgerø, Bjørn Jensen, Andy Taff og Terje Sporsheim. I tillegg vil Doddo være konferansier med Gry Hege Thorslund og Eli Kari Gjengedal som vertinner. Artistene kan glatt konkurrere med Rolling Stones denne fredagskvelden.

AUKSJON: Audun Viken tørker støv av den gamle reklamen. Kunstverkene er lagt inn mellom glassrutene. FOTO. CHRISTIAN NØRSTEBØ
Christian Nørstebø