Forbundets Vestlandskontor sto bak dagens storarrangement i Førde i anledning verdens røykfrie dag denne uken. De har kjørt tilsvarende arrangement i Bergen, Oslo og Sandnes.

— Mot slutten spilte Spetakkel, og ungdommene flokket seg fremfor scenen. Da ga gulvet etter under dem, forteller Rislå Andersen. Hun sto selv tett ved scenen, men på siden ved ene veggen.

— Når ulykken først skjedde, oppførte alle i den fullsatte salen seg med fatning. Det var ingen tegn til panikk. Ungdommene gikk stille og rolig mot utgangene, forteller distriktssekretæren i Astma- og Allergiforbundet.

— De som var skadet, fikk hjelp raskt.

Hun vet ikke hvor mange av skoleelevene som ble direkte berørt av det som skjedde, men forteller at mange sto helt fremme der gulvet over orkestergraven sviktet.

— Det var stappfullt av folk der, sier Susanne Rislå Andersen, som er svært lei seg for at arrangementet skulle få en slik utgang.

— Helt til dette skjedde hadde det vært en kjempesuksess med både en faglig del og konsertinnslag. Det er jo en viktig sak, påpeker hun.