Georg Huseklepp fikk enn uventet telefon i morgentimene fredag. Forsmaken til «Berit» hadde meldt sin ankomst i Alversund og ristet i feriehuset hans på Kvalmsholmen slik at taket hadde løsnet. En fastboende ringte Huseklepp for å varsle.

— Aldri sett maken

— Et vindkast tok deler av taket og ristet det løs. Jeg har ikke opplevd noe lignende før, forteller Huseklepp, som eier både hytten og holmen den står på.

Taket på huset var skrudd fast og vinklet mot vest, og det er helt usedvanlig at det kommer så sterk vind derfra, forteller hytteeieren.

Huset ligger to-tre minutter med båt fra fastlandet. Huseklepp har nå sikret taket med tau for å unngå at flere sterke vindkast tar resten av taket. Alt annet løst som stod rundt huset og i hagen er trygt forvart i kjelleren.

Huseklepp og hans eiendeler har vært ute i hardt vær før, riktig nok i seilbåt på sjøen. Været den gang var likevel ikke like voldsomt som det feriehuset hans har fått oppleve i dag.

1326672-7-1322234644827.jpg
Georg Huseklepp

Han forteller at hytten er fra 1972, men at taket lagt senere. Heldigvis ser det ikke ut til at regnet har gjort store skader innendørs.

— Det kan hende isolasjonen har blitt våt, men jeg så ikke noe da jeg kom inn.

Tvang taket på plass

Hytteeieren klatret han opp på taket og greide å tvinge bølgeblikkplatene ned på plass igjen midlertidig.

— Jeg skal en tur ut dit på søndag igjen, og mandag kommer takstmann og forsikringsselskapet en tur, sier Huseklepp.

Også ved Stad blåser det kraftig i dag. En dame med utforskertrang, Bettina Vick Bickhardt, benytter værforholdene til å oppleve ekstremmeditasjon ved Kråkenes Fyr.

Bor du midt i Bergen, kan du også få ekstramvær på nært hold de kommende timene. Det er nemlig spådd tidenes overvann på selveste Bryggen. Og det sier ikke lite, med en rekord fra 1990 på 241 centimeter.

STORT HULL: Det var ikke lite «Berit» hadde revet opp av hustaket.
GEORG HUSEKLEPP