Ekstremværet har herjet med telenettet i hele landet. «Berit» har tatt knekken på 100 Telenor-sendere. Også Netcom-kunder er rammet.

— Vi har 10.000 basestasjoner, fordelt på 6500 steder. Cirka hundre er slått ut, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor.

Disse stedene er rammet

Han forteller at to av basestasjoner er slått ut i Bergen, en i Jondal, og i Sveio er en liten fastnettsentral og to basestasjoner på GMS satt ut av spill.

I Sogn og Fjordane er stasjoner i Flora (1 pluss en liten fastnettsentral), Bremanger (1), Vik (1), Selje (1), Eid (2), Gloppen (2) og Solund (2) rammet.Telenor har ingen oversikt over hvor mange abonnenenter som har mistet dekningen, men toner ned omfanget.

— Men basestasjonene er overlappende de fleste steder. Og 95 prosent av alle utfall i dag, er kraftrelaterte, sier Amundsen.

Det er også usikkert når alt vil være oppe og gå igjen som normalt.

— Ting er på bedringens vei, men kraftforsyningen rundt om i Norge er ikke på plass igjen. Det må også gjøres arbeid som ikke er så lett å fly opp, det blåser rundt om, sier Amundsen.

Netcom-trøbbel

Netcom har også problemer flere steder.

— Linjene vi leier fra Telenor er kuttet på Fedje, sier kommunikasjonssjef i Netcom, Øyvind Vederhus, til bt.no.

Han ramser også opp Furuneset, Øvre Sula og Barmøya i Sogn og Fjordane som steder med problemer.

Vederhus vet ikke hvor mange abonnenter som er rammet i disse områdene, men sier at de har flere tusen sendere som overlapper hverandre.

— På mindre steder kan det imidlertid være at de har mistet dekningen, sier Vederhus.

Netcom har også hatt trøbbel med 3G-nettet, skriver Dagbladet.no. Det skal være rettet nå.

Er du rammet? Tips oss på 2211, eller skriv e-post