Da den ALS-syke Sunderland-supporteren denne uken fikk overlevert en hilsen fra klubben i sitt hjerte, kom tårene. Mer enn en gang.

«To Arne. Thank you for your loyal support for the club over the years. Best wishes Chris Waters», sto det å lese på oppmerksomheten fra Stadium of Light.

Og selv om signaturene på drakten var leie å tyde, dukket det opp navn som lenge har betydd noe i engelsk fotball. John O’Shea, Titus Bramble, Stephane Sessegnon og Simon Mignolet er navn som klinger.

— Veldig stort

Nå vil de vinke mot den trofaste supporteren den tiden han har igjen å leve. Fra veggen noen meter fra sengen den tapre stordabuen ligger i.

Om Arne en dag må melde pass, er han med oss likevel. For alltid

— Dette er veldig stort. Tusen takk! sier Bergsvåg gjennom talemaskinen sin. Han er overveldet. Og stolt. Like stolt som sønnen Jostein. Sunderland-fan han óg, og høyst til stede da pappa fikk sin velfortjente trøye et døgn før dagens særdeles viktige hjemmekamp mot Norwich.

— Vi vinner, sier de begge. Med tro, håp og kjærlighet i blikket.

Nytt navn

Arne Bergsvågs historie og «Sunderland-supporter til jeg dør»-erklæring til de rødstripede i Bergens Tidende sist søndag, har gjort dypt inntrykk på folk. Også i England.

En supporter fra nabolandsbyen Jarrow har kontaktet BT for å komme i kontakt med Bergsvåg. Inne på Stadium of Light bekrefter pressekontakt Chris Waters at selv i hjertet av klubben har den ALS-rammede supporteren gjort inntrykk.

Klubbens magasin Legion of Light vil presentere Bergsvåg og hans historie i neste utgave, og i Norge skifter supporterklubben rett og slett navn på sitt eget medlemsblad.— Arne er den direkte årsaken til det, ja. Hans situasjon preger oss. Vi endrer navn fra «Roker Roar» til «Sunderland till I die». Vi er en klubb som virkelig bryr oss om våre medlemmer, og i neste nummer vil også vi skrive om denne fantastiske mannen på Stord, forteller Stein Håkon Nes.

Han er leder av supporterklubben i Norge.

- Till I die

— Når du ser smilet til Arne, smelter selv den kaldeste istapp, beskriver han mannen med 44 års ansiennitet som Black Cat. Og Nes lover:

— I store supporterklubber som Manchester United, forsvinner medlemsskapet når noen dør. Slik er det ikke hos oss. Om Arne en dag må melde pass, er han med oss likevel. For alltid. Derfor dedikerer vi denne sangen til han nå i dag. Det er ett av topp ti supporterrop for oss Sunderland-frelste:

_I am Sunderland till I die

I am Sunderland till I die

I know I am, you know I am

I am Sunderland till I die_

FAR OG SØNN: Også Jostein har Sunderland i sitt hjerte. Som sin far.
TROND SANDVIK