Hvordan får man en bergensk boligblokk til å se litt mer innbydende ut når regnet siper ned en nitrist novemberdag?

Prøv vårt unike eiendomssøk her og sjekk hva nabohuset koster!

Selvsagt kan man vente til solen kommer tilbake, men denslags har ikke eiendomsmeklerne i Bergen tid til. Vi bare minner om at det har regnet nesten sammenhengende siden torsdag.

Sjekk oppdatert værmelding her!

Da er det mye enklere å finne frem fargepaletten i Photoshop og fikse ørlite på himmelen før annonsen legges ut på nettet. Se bare på denne innbydende himmelhvelvingen som åpenbarer seg over Lyderhornslien 125 i Loddefjord. Det er nesten så man hører fuglekvitteret i bakgrunnen.

At ekte bergensregn plasker i asfalten i forgrunnen på bildet, affiserer ikke mekler Børge Vadset i Garanti Eiendomsmekling det minste.

— Jeg får bildene fra en fotograf og har ikke reflektert over dette. Jeg skal bare selge leiligheten, og blåser i om det regner eller snør. Men for å si det sånn: Hvis du får en pakke til jul, synes du ikke det er hyggeligere å få den pent innpakket i stedet for i gråpapir? spør Vadset.

Han vil ikke høre snakk om manipulasjon.

— Hvis vi hadde manipulert utsikten eller selve leiligheten ville det vært noe annet. Men det kan ikke være noe galt i å fremstille et salgsobjekt på best mulig måte, sier mekleren.

«Ove er tjukk»

Om det var dét Notar på Stord prøvde på da de ville selge en enebolig på Hillesgjerdet, vet vi ikke. Men da annonsen ble lagt ut, hadde bildet av stuen fått tittelen «Mongo». Andre bilder ble kalt «Tullepip». Annonsen er nå endret.

Forklaringen er ifølge avisen Sunnhordland at kolleger av daglig leder Ove Sagenes tuller med sjefen sin.

— Korkje kjøparar, seljarar eller nokon andre enn oss sjølve er grunnen til tilnamna. Det skuldast at eg er så dårleg på data. Det er som oftast meg namna har gått ut over. Då har det til dømes stått «Ove er homo» eller «Ove er tjukk» for eksempel, sier Sagenes til Sunnhordland.

Så vet vi det.

NOE ER GALT: Selv ikke i Bergen øser det ned fra skyfri himmel. Men det blir vel det neste.
«Mongo» og «Tullepip» kalte Notar denne eneboligen på Stord. Men det kunne like gjerne stått «Ove er tjukk», ifølge daglig leder.