MARIT HOLM marit.holm@bt.no

Mange bilister måtte stå i lange bilkøer fredag ettermiddag. Trafikken stod i stampe som følge av flere trafikkuhell, og Fløyfjellstunnelen ble stengt.

To voksne og tre barn ble skadd da bilen de satt i kolliderte med en lyktestolpe på Rv 555 ved Liavatnet klokken 16.00. I køene som dannet seg like bak, skjedde det en ny kollisjon like etter. Politiet jobbet på spreng for å rydde vegbanen og få ettermiddagsrushet unna.

I Helleveien, retning nordover, i bakken opp mot Norges Handelshøyskole, var ikke mindre enn fire biler involvert i en kjedekollisjon klokken 15.50. Tre av bilene måtte taues bort, og det ene feltet ble sperret.

— Som følge av dette ble biler stående i kø inne i Fløyfjellstunnelen. Det resulterte i at Co2-innholdet i tunnelen ble for stort, og at tunnelen ble stengt, opplyser vaktsjef Svein Lyssang ved Bergen politidistrikt til Bergens Tidendes nettutgave.

Det var ingen personskader i kjedekollisjonen i Helleveien.

Senere på ettermiddagen, klokken 17.18, veltet en motorsyklist i Carl Konows gate. Han ble etterpå kjørt til Legevakten.