— Tuller du? Dette er helt sykt! Du har gjort dagen min til den beste altså, jeg skjelver, utbrøt Anna Anthun da hun ble oppringt av radiokanalen NRK mP3 fredag formiddag.

Etter at flere titusener av stemmer fra hele landet var talt opp, vant jentene på bussen «Wicked Wonderland» kanalens kåring av årets beste russelåt.

35 prosent av stemmene

Elevene fra Nordahl Grieg videregående skole og Fana gymnas fikk drøyt 35 prosent av stemmene, og vant dermed klart.

Men veien frem til seieren har ikke bare vært en dans på roser for de 24 russene som hører til bussen.

Tidligere i april ble de nemlig etter alt å dømme utsatt for sabotasje: Etter å ha ligget på YouTube i om lag halvannen uke, hadde sangen deres fått over 30.000 visninger. Da forsvant den plutselig fra nettstedet.

Noen hadde rapportert sangen. Begrunnelsen for at låten ble slettet, skal ha vært at den hadde «voldelig innhold».

— Det er litt merkelig, når vi bare har en logo som vises hele veien. Teksten i låten handler bare om konseptet vårt, den drøyeste setningen er «Our top is off, let's show them off». Det er jo helt uskyldig, sa Anna Anthun til BT den gang.

Ble sabotert

Jentene tror det er noen som er misunnelige på låten deres som har rapportert den.

— Jeg finner ikke noen annen forklaring. Det er rett og slett sabotasje, sa Anthun.

De 24 jentene bestemte seg allerede i fjor høst for at konseptlåten var der de skulle legge inn støtet under årets russefeiring.

Betalte 40.000

De kontaktet Martin Tungevaag som vant NRK MP3s kåring av årets russelåt i fjor.

— Vi ville ha en gøy sang, med saksofon og mye vokal. Han sendte oss utkast som vi godkjente med en gang, vi hadde et veldig godt samarbeid, sa Anthun.

Prislappen: Over 40.000 kroner.

Akkurat det har jentene fått en del kommentarer om.

— Jeg tror mange ser tallet «over40.000» og tenker «uansvarlige ungdommer som kaster penger utvinduet» og «de pengene kommer rett fra pappas lommebok». Men saken er at absolutt alle på dennebussen har jobbet for russetiden i form av deltidsjobber etter skolen ogdugnadsjobber ved siden av bussjobbing. Russetiden har blitt en stor greie desiste årene og at vi har prioritert tid og penger for dette synes jeg er heltgreit og vårt eget valg, skriver Anthun i en epost til BT.

Nådde målet

Det største målet var å vinne nettopp NRK mP3s kåring.

Og når det målet nå er nådd, lover jentene å feire skikkelig.

— Det at sangen ble slettet er gått i glemmeboken, ettersomat vi nå har over 70.000 visninger på YouTube og 135.000 visninger på Spotify! Vi erveldig stolt og klar for å ta den helt ut i kveld, skriver Anthun.

— Det er denne prisen vi har siktet mot hele tiden,men jeg har aldri turt å ha for store forventninger til å vinne, spesielt sidende andre finalistene har kjempefete sanger. Så det at vi faktisk vant er rett ogslett fantastisk. Vi er også den første bussen fra Bergen som noensinne harvunnet, og det er gøy det.