Det børsnoterte bergensrederiet GEO ASA har gjort avtale med Aker Yards Brazil for bygging av et spesialskip for undervannstjenester.

Det 106 meter lange spesialskipet skal leveres i løpet av mai 2008, og skal seile under brasiliansk flagg. Skipet er et søsterskip til rederiets nybygg ved Aker Brattvaag som skal leveres i løpet av av mai 2008, Styreformnann Mons Aase i GEO opplyser at skipet bygges med tanke på å benyttes utenfor kysten av Brasil og får således også brasiliansk flagg.

Blant utstyret om bord blir det to ubemannede miniubåter (ROVer), en ROV-hangard med muligheter for sjøsetting på begge sider, samt gjennom en åpning i bunnen, en såkalt ROV-moonpool. Skipet er det eneste av denne typen som er som bestilt i Brasil og som vil få brasiliansk flagg. Skipet får også en spesialkran for undervannsoperasjondekkskran med løfteevne på inntil 140 tonn, arbeidsmoonpool og helikopterdekk.

– Bestillingen av skipet i Brasil må ses på som en del av en helhetlig plan for blant annet å utvikle GEO til en ledende aktør innen sitt segment i brasiliansk farvann, sier Aase.

Skipet har innredning for 100 personer og et dekksareal på hele 1100 kvadratmeter.