Det var etterforskere ved Hordaland politidistrikt som kom på sporet av ligaen, etter å ha rullet opp et narkomiljø i Bergen tidligere.

Etter å ha spanet og avlyttet telefoner i lengre tid, kunne politi i Norge, Nederland og Belgia gå til samordnet aksjon noen uker før jul, opplyser kilder til BT.

I november ble narkotikahaier i Nederland og Belgia pågrepet, mens en mann i 20-årene ble arrestert på havnen i Larvik. Han forsøkte å frakte i land om lag et kilo amfetamin og et parti ecstasytabletter. Mannen kom med fergen fra Danmark, og har i avhør erkjent at han prøvde å smugle narkotika inn i Norge.

Ytterligere to menn ble pågrepet av norsk politi, og siktet for medvirkning til smuglingen. En av dem, en 20 år gammel mann fra Vestfold, ble i går varetektsfengslet for fire nye uker av Bergen tingrett. Han er siktet for såkalt grov narkotikaforbrytelse, som har en strafferamme på ti års fengsel.

Den andre siktede er en mann av utenlandsk opprinnelse, som også sitter varetektsfengslet.

Politiet jobber ut fra teorien om at det er disse to som er hovedmennene i Norge, og at mannen som ble arrestert i Larvik kun har fungert som kurer. Han ble derfor løslatt fra varetekt for tre uker siden.

De tre øvrige siktede befinner seg i Belgia og Nederland, og antas å være bakmenn for omfattende narkotikatransport til Norge. Under pågripelsene av de tre fant politiet minst fire kilo amfetamin.

Etter det BT kjenner til, utelukker ikke politiet at flere personer kan bli pågrepet og siktet. Selv har politiet valgt å legge lokk på hele saken.

— Jeg ønsker ikke å uttale meg om denne saken, sier politiadvokat Elisabeth Ryen ved Hordaland politidistrikt, som var aktor på gårsdagens fengslingsmøte.

Hun viser til at etterforskningen fortsatt pågår, og at fengslingsmøtene i saken har gått for lukkede dører. Heller ikke de siktedes forsvarere ønsker å kommentere saken i pressen.

Ingen av de tre norske siktede skal ha bostedsadresse i Hordaland. Årsaken til at saken likevel etterforskes av politiet i Bergen, er at det er etterforskere ved Hordaland politidistrikt som har rullet opp narkoligaen.