Tarjei Strøm Alder: 25

Bor: Sydneshaugen

Yrke: Musiker, spiller trommer i Ralph Myerz and the Jack Herren Band

Hvor vokste du opp? — På Minde. Det var helt fantastisk. Jeg tror jeg har hatt den beste oppveksten. Jeg hadde øvingsrom i kjelleren og kunne spille så mye jeg ville. Jeg har fremdeles øvingslokalet og alle trommesettene mine står der.

Hvor ville du helst bodd? - Jeg har bodd på Minde og i Markeveien, og nå bor Charlotte (kjæresten, red.anm.) og jeg på Sydneshaugen. Vi har kjøpt leilighet utenfor byen nå, men en gang har jeg lyst å bo i Lille Øvregaten.

Hvor går søndagsturen? - Før gikk jeg mye tur ved Gamlehaugen. Det er en utrolig fin park. På kvelden kan man gå der nærmest uforstyrret. Favorittutested? - Garage. Der får jeg av og til spille heavyplater og være DJ. Da jeg var mindre og tok bussen hjem fra byen pleide jeg å se inn på de slitne bergensrockerne og tenke at «med en gang jeg blir 18 skal jeg inn der». Nå er jeg vel en av de slitne bergensrockerne som sitter der.

Hvor handler du klær? - På Base. Der har t-skjorter som jeg liker. Jeg handlet mye på Fretex da jeg var liten.

De beste skillingsbollene? - På Godt Brød. Jeg og Julian (Berntsen, red.anm.) - jeg er sikker på at vi spiser frokost der fire av syv dager i uken. Der har de store og gode skillingsboller.

Ditt beste skoleminne? - Etter en uke på videregående tenkte jeg «dette går'kje». Så jeg begynte på Steinerskolen. Jeg tør ikke tenke på hvor jeg hadde vært hvis jeg hadde tatt vanlig allmennfag.

Din bergenske favorittrett? - Jeg hater fisk! Klarer ikke å spise det. Jeg var aldri i noen foreldreopposisjon; begynte aldri å drikke og fikk spille trommer. Men min mor kommer fra en fiskekommune, så jeg lurer på om det kanskje var mitt ungdomsopprør. Jeg går på andre siden av gaten når jeg skal forbi Fisketorget. Men jeg liker raspeballer med sirup på.

Hvor er du medlem? - I filmklubben og i Kiss Army, og så er jeg vel strengt tatt medlem av Ralph Myerz ... He he.

Hva samler du på? - T-skjorter og trailercapser med alt slags trykk på. Da jeg var liten hadde jeg to Kiss-figurer. Da jeg ble stor og fikk penger til å kjøpe de selv, tok det helt av, så jeg har noen av de. Også har jeg et lass med trommesett.

Ditt bergenske favorittuttrykk? - Jeg sier ofte «for å si det sånn», men på en rask bergensmåte: «for'si-det-sånn». «Sløkket» er også bra.

Hva er du mest stolt over? - At jeg får være en del av det kreative som skjer i Bergen. Det er en fin by for å drive med musikk, for eksempel.

Hva ville du vist en turist? - En solfylt dag i juni-juli. Frokost på Godt Brød. Så skulle vi sittet på Den blå steinen i flere timer og spist is og sett på alle de fine bergenserne. Om det regnet skulle vi gått på Sundt-kafeen og sett på akkurat det samme. Deretter gått i retning Fløibanen, pekt over mot Fisketorget, he he, tatt banen opp på Fløyen og gått ned, sett solnedgangen fra Nordnes-parken og gått på Garage og hørt heavy.

Hva er du minst stolt over? - At det hele tiden skal bygges noe her. Det er alltid noe uferdig som hindrer Bergen i å skinne som den perlen byen er.

Hva mangler i Bergen? - Tilbud for de unge under 18. Vi sto alltid og hang på Torgallmenningen, og det gjør de fremdeles. Det er altfor få som arrangerer konserter for de unge. Hva savner du når du er på reise? - Strekningen fra Godt Brød til Torgallmenningen, at alt er så kompakt i sentrum. Du kan ikke gå ti minutter uten å treffe noen du kjenner. Også vennligheten. Folk er så greie!

Det mest romantiske stedet? - Nordnesparken. Det var der Charlotte og jeg ble kjærester. Solnedgang, benker og vann; alt en kan ønske seg på en romantisk aften.

Ditt første kyss? - I Vognstølen barnehage. Det var med en utrolig søt jente som jeg fikk lov til å være kjæreste med i noen dager.

Favorittbergenser? - Helt klart Magneten. Alt som er bra med Bergen kulminerer i ham.

Har du gått i buekorps? - Nei! Aldri, aldri, aldri, aldri! Jeg skjønner ikke greien.

Når var du på Stadion sist? - Da jeg var liten var jeg ivrig fotballspiller og var på hver eneste Brann-øving. Det var på midten av 80-tallet. Jeg har ikke vært der siden den gang. Det flotteste byfjellet? - Fløyen. Det er det eneste byfjellet jeg har besteget. He he.

En god dag i Bergen? - Den turistdagen. Hver dag i Bergen er en god dag.

Ordfører for en dag? - Da skulle jeg laget en gøy dag for alle. Arrangert en stor Kiss-konsert på Torgallmenningen. Resten av tiden skulle jeg lobbet Mikael Telle inn som ordfører for alltid. Han har alle verdiene som skal til.

Bergen om 50 år? - Akkurat like bra. Bedre, he he, for de er ferdig med den der byggingen.

GURO ISTAD