To dager etter drapet i parkeringshuset i Bergen ble en 36 år gammel bergenskvinne truet med denne tekstmeldingen. p-hus-drapet

Avsenderen var kvinnens 37 år gamle eks-samboer. De to har i lengre tid kranglet om omsorgen for de to barna de har sammen.

— Det er grusomt at han bruker dette drapet til å true oss. Han sendte de samme meldingene til den ene sønnen vår også. Gutten ble selvfølgelig livredd, sier kvinnen, som i går anmeldte truslene til politiet. De to barna er ni og ti år gamle.

Politiets familievoldskoordinator i Hordaland, Per Stiegler, sier det ikke er helt uvanlig at alvorlige kriminalsaker blir brukt som trusler.

— Det viser seg at når spesielle ting er omtalt i mediene, så skjer det ofte en smitteeffekt. Når det gjelder familievold kan enkelte bruke draps- eller voldssaker til å plage og true sine ofre. De får rett og slett en idé, sier Stiegler.

— Vår jobb er å vurdere i hvert enkelt tilfelle om det er hold i truslene eller ikke.

Kvinnens advokat, Roar Vegsund, skrev i går en begjæring til Bergen tingrett der han ber om at mannen blir nektet å nærme seg både eks-samboeren og barna.

— Dette er langt mer enn antydninger, og det er kjempealvorlig at slike trusler kommer like etter en tragisk drapssak. Jeg har hatt flere barnefordelingssaker, men har ikke opplevd så grove trusler, sier Vegsund.

37-åringen er fra før ilagt besøksforbud mot en annen eks-samboer som han har to barn med. I tekstmeldingene truer han også med å kidnappe barna:

«Plutselig er de vekke fra dine øyne og langt borte, jeg reiser til et land det ikke er utlevering fra. Jeg er ikke dum.»

— Jeg tviler ikke et sekund på at han kan gjøre alvor av truslene. Han er meget uberegnelig og utilregnelig. Han skallet meg ned en gang, men på legevakten sa jeg at jeg hadde falt i trappen. Jeg tenkte det ikke nyttet å anmelde ham. Men nå er det nok. Ungene skal ikke lide på grunn av ham, sier kvinnen.

Hun hevder at eks-samboeren ikke har klart å forholde seg til samværsavtalen, og at han behandler barna dårlig.

— De er redde for ham, sier hun.

BT snakket i går med 37-åringen, som avviser kontant at han kan komme til å gjøre alvor av truslene.

— Jeg var full da jeg sendte meldingene. Hun skjønner at det bare var tull, hun kjenner meg såpass.

— Forstår du ikke at det var skremmende?

— Skremmende og skremmende, det er jo hun som holder barna borte fra meg. De har rett til å se sin far. Jeg har et rent og ordentlig hjem, og vil bare være sammen med barna mine. Jeg har aldri gjort dem noe som helst. Jeg ønsker bare å vise at de har en far de kan være stolt av.

— Hun har sendt meg mange stygge meldinger også, og folk som har banket meg opp. Jeg vurderer å be om voldsalarm fra politiet, så redd er jeg, sier 37-åringen.

Per Stiegler oppfordrer kvinner til å anmelde alle trusler.

— En anmeldelse er det beste. Men det er ikke et krav fra vår side at man må gå til anmeldelse for å få voldsalarm. Ta kontakt med politiet, vi har meget kompetente folk som er eksperter på dette området, sier Stiegler.

TRUET PÅ MOBILEN: – Jeg er redd for at han kan gjøre alvor av truslene. Han er totalt uberegnelig, sier den 36 år gamle kvinnen om sin eks-samboer. I går leverte hun anmeldelsen hos politiet i Bergen.<p/>FOTO: KNUT STRAND