Nye Ulriksbanen, som utad skal hete Ulriken 643, er på frierferd for å skaffe mer penger til selskapet.

— Vi satser på å skaffe fem millioner kroner, sier eier og styreleder Christian Foss i Ulriken Taubaneselskap til bt.no.

Flere kjente bergensere blir med for å reise penger til taubanen, der det for øvrig skal skjenkes i gondolene. Grieg-familien går inn som aksjonærer, det gjør også Trond Tystad.

- Spennende

  • Jeg synes prospektet er spennende. Jeg er interessert i fjell og friluftsliv, og de kom med veldig gode ideer, sier Tystad, som har satset 100.000 kroner av sparepengene sine.

Bill Schjelderup og Bergen Energi har spyttet inn 200.000 kroner.

— Vi er et selskap i global vekst og er avhengig av å bringe veldig mange selskaper til Bergen. Da er vi avhengig av å ha noe å vise frem og gjøre på, sier Schjelderup.

Ut på tur med kunder

Han tror banen blir vesentlig bedre enn den gamle.

— Det blir spennende å få servering opp og ned, og ny restaurant på toppen. Det er også fint å kunne ta en liten tur med kunder, hvis vi får tilgang på tursko og vintertøy kan tørre å ta dem med på fjellet, sier Schjelderup.

I utgangspunktet ville Foss eie banen alene.

— Men etter samtaler med mine rådgivere fant vi ut at Ulriksbanen er en attraksjon bergenserne har et sterkt eierskap til. Vi åpner opp for å ta inn en god del bergensere, men hver og en bidrar med et relativt lite beløp, sier Foss.

Les mer om ansiktsløftingen til Ulriksbanen her!

Rune Nielsen