Synnestvedt har tidligere vært medforfatter for de to BT-bøkene med tidsbilder fra 1960— og 1970-tallet. Titlene på disse var «Da verden kom til Bergen - 1960-årene» (2008) og «Tid for faner og frigjøring – 1970-årene» (2009).

Journalist i 40 år

  • Under dette arbeidet så jeg at det lå mange gode historier det ikke fantes bilder til. Det var slik jeg fikk ideen til bloggen, sier Synnestvedt, som har over førti år bak seg journalist i BA, Dagbladet, VG, TV 2 og BT.

Bloggen hans er tidligere publisert på wordpress, men nå skal materialet, både tidligere og helt nye historier, bli tilgjengelige på bt.no. Historiene er hentet fra frigjøringsdagen 8. mai 1945 og frem til 1975, men med hovedvekt på 1950- og 1960-tallet.

- De uventede innslagene

Synnestvedt har brukt mye tid på Universitetsbiblioteket for å finne de rette historiene til bloggen. Kildene har vært BA, BT, Morgenavisen og ukebladet Alle Kvinner.

— Jeg har ikke konsentrert meg om de mange tragiske ulykkene i løpet av disse årene, heller ikke om krim eller politikk. Jeg har tvert imot lett etter de litt uventede og overraskende innslagene i hverdagen. For den litt eldre garde kan innholdet i bloggen gi en a-ha-opplevelse, mens det for de unge leserne vil være mye de ikke har hørt om, sier bloggeren.

Synnestvedt har kalt bloggen sin for Bergensiana.

Her er den første bloggen: