Flyet fra selskapet Britannia tok av fra Bergen lufthavn Flesland ved 09-tiden søndag. På vei over Nordsjøen fikk det problemer. Etter det bt.no forstår, skal det ha begynte å brenne i den ene motoren.

Flygeren valgte å avbryte turen til Tenerife, og foretok en kontrollert nødlanding på Manchester International Airport.

— Jeg har hørt at det ble problemer med motoren, men kjenner ikke til om det var brann. Flygeren valgte å foreta en såkalt diversion, å lande på en annen flyplass enn planlagt, sier Halvor Seim, sjef for Britannia i Norge.

Flyet er av typen Boeing 737, og har to motorer. Det har plass til 189 passasjerer. Ifølge selskapets leder var flyet nesten helt fullt på rute BLX741 søndag.

— Passasjerene befinner seg nå på et hotell i Manchester. Vi jobber med å finne et annet fly som kan ta dem videre til Tenerife, sier Seim, før han beskriver hendelsen som «helt udramatisk».

Passasjerene fikk bevertning på flyplassen i Manchester, før de ble fraktet videre til Tenerife med et innleid fly klokken 18.20 i går. Ifølge Halvor Seim skal passasjerene ha tatt det hele svært bra. Ingen av dem skal ha valgt å hoppe av i Manchester.

Britannia vil i løpet av de nærmeste dagene fly over mekanikere til Manchester, for å undersøke flyet. Seim håper maskinproblemene ikke vil få noen konsekvenser øvrige av selskapets charteravganger.

— Nå skal flyet undersøkes nøye. Hvor lang tid det tar å finne årsaken, vet jeg ikke nå. Men hvis det tar lang tid, vil vi vurdere å leie inn et annet fly fra et av søsterselskapene våre for å dekke vårt behov, sier Seim.

Britannia er fast flyselskap for en rekke reisebyråer, og trafikkerer hovedsakelig flystrekninger til Kanariøyene og Egypt.