Lørdagens krasj med syklene inne i Minde sykkelforretning er bare ett av flere krasj de siste årene som får folk til å spørre seg: Hvordan er det mulig?

I dette tilfellet hadde politiet mistanke om at kvinnen på 69 år hadde vært påvirket av medikamenter.

Og rus kan forklare en del av de andre spesielle krasjene de siste årene.

Veien til soning var kort for kvinnen (23) som i natt til 25. september i fjor promillekjørte rett inn i bommen på Bergen fengsel på Breistein. Der ble hun stående bom fast.

Lagde søndagsåpent

Men rus forklarer ikke alt.

Også den unge kvinnen som skulle øvekjøre på parkeringsplassen ved Rema 1000-butikken på Minde i en søndag i november 2003, ble stående fast etter at hun hadde kjørt bilen gjennom en glassrute ved siden av inngangsdøren til butikken.

Kvinnen hadde aldri før sittet bak et bilratt.

— Det gikk veldig forsiktig til å begynne med, sa hun gråtende til BT.

— Så begynte det å gå fortere, litt for fort. Jeg fikk panikk og ville bremse, men tok feil av bremsepedalen og gasspedalen.

Men det er langt fra bare kvinner som sliter bak rattet. Hvis vi holder oss til krasjene som ikke har forårsaket store personskader, er det en mann som har størst grunn til å angre etter et krasj.

I november 1999 strøk nemlig den da 30 år gamle mannen på føreprøven. Etter sensor hadde gått ut av bilen, begynte 30-åringen å kjøre rundt Biltilsynets lokaler på Spelhaugen i Fyllingsdalen. Han sluttet turen med å kjøre bilen i så stor fart inn i brakkene til Biltilsynet at både bilen og brakkene ble smadret.

Krasjer hvert andre minutt

En annen mann som ikke klarte å styre temperamentet sitt, kjørte i juli i fjor gjennom utstillingsruten til Frydenbø Bilsenter, fra innsiden.

Mannen, som var i 40-årene, var misfornøyd med at han ikke fikk oppmerksomhet fra selgeren på Frydenbø Bilsenter.

Men er det så rart at noen krasj ser helt usannsynlige ut? Kanskje ikke. Ifølge Finansnæringens Hovedorganisasjon, som blant annet har forsikringsselskapene som medlemmer, fylles det i gjennomsnitt ut skademeldingsskjema hvert andre minutt i Norge.

TUSEN KNAS: Tre store vindusruter gikk i tusen knas etter den noe uvanlige prøveturen. FOTO: HELGE SKODVIN
FIKK IKKE LAPPEN: En mann i 30-årene sluttet turen med å kjøre bilen i så stor fart inn i brakkene til Biltilsynet at både bilen og brakkene ble smadret.<br/> ARKIVFOTO: TOR HØVIK
SØNDAGSÅPENT: - Jeg fikk panikk og ville bremse, men tok feil av bremsepedalen og gasspedalen, fortalte kvinnen som krasjet inn i en butikk på Minde. <br/> ARKIVFOTO: VEGAR VALDE
SYKKELKRASJ LØRDAG: En bilfører klarte på uforståelig vis å manøvrere bilen sin inn et sted den absolutt ikke skulle være, nemlig en sykkelforretning.<br/> FOTO: ODDLEIV APNESETH<p/>