• Hotellet vårt ristet. Røyksoppen var 100-200 meter høy, forteller Dag Skansen. Sammen med syv andre bergensere befant han seg i Sharm el-Sheikh da bombene smalt i natt.

Er du i Sharm el-Sheikh? Send oss en mail. Du kan også sende SMS eller MMS til 2211 eller ringe (+47) 55214731

— Deler av et hotell ser ut til å være jevnet med jorden. Smellet ristet godt i vårt hotell også, og røyksoppen var 100-200 meter høy, forteller Skansen, som jobber som brannteknisk rådgiver.

Skansen er sammen med sin kone Nina og sine to barn i Sharm el-Sheikh. De hadde akkurat lagt seg da den første bomben ristet hotellet.

Fryktet flere bomber

— Vi trodde det var en eksplosjon på hotellet vårt, så vi løp ut på altanen. Da så vi en røyksopp på ca. 200 meter over sentrum av Naama Bay. Vi skjønte fort at noe hadde skjedd, sier Skansen til bt.no.

Like etter kom et nytt drønn. På CNN fikk de sett at det var terrorbomber som hadde rammet badebyen.

Bombene forvandlet det fredelige ferieparadiset til et inferno.

— Vi var redd for at de skulle ha plassert ut flere bomber på hotellene rundt. Men da vi hørte det var bilbomber, ble vi beroliget. Vaktholdet her på Sofitel er godt, sier Skansen.

Sammen med sin familie og fire andre bergensere skal han etter planen reise hjem fra Egypt i natt.

Var i sjokk

Mannen til bergenske Cecilie Eikestad var på en kafe midt i Sharm el-Sheikh da bombene smalt i natt.

— Jeg ringte ham med en gang jeg hørte om bombene. Da var han nærmest i sjokk, forteller Eikestad.

Mannen, Islam Mohammed Kamal, var på Hard Rock Cafe på det populære turiststedet Nama Bay i natt.

— Han fortalte at de første hørte eksplosjonen i gamlebyen. Så kjente de rystelser og så at lysene vibrerte. De fikk beskjed om å holde seg innendørs, men da de hørte flere eksplosjoner klarte de å presse seg ut og flykte ned til stranden, forteller Eikestad.

Hun forteller at mannen hadde tatt seg jobb i Sharm el-Sheikh på grunn av den blomstrende turistindustrien der. Nå frykter han at turistene forsvinner fra stedet.

BLODBAD: Det var blod i gatene i Sharm el-Sheikh etter nattens bombeangrep.
REUTERS
HØRTE SMELLET: Dag Skansen og syv andre bergensere havnet midt i bombedramaet i Egypt. - Alt står bra til med oss, understreker han.
BJØRN ERIK LARSEN