• Hver eneste gang lysene på Danmarks plass skifter til rødt, så kjører en bilist over. Heller ikke rundkjøringer kan bergensere kjøre i, sier Jan Gunnar Bøe.

— Bergensere og rundkjøringer er noe for seg selv. Rundkjøringer kan de ikke, sier politioverbetjent Jan Gunnar Bøe, i Hordaland politidistrikt.

- Blinker seg ikke ut Bøe sier folk er svært dårlige til å blinke seg ut av rundkjøringen, mange bruker ikke blinklyset i det hele tatt. Flere gjør også feil når de kjører inn, og bruker rundkjøringen til å bytte felt.

Minde allé er det nest verste ulykkesstedet i Hordaland. Rundkjøringen her har en liten kurve, slik at mange kjører rett gjennom med høy fart.

— Folk er ekstremt dårlige til å vise hvor de skal med blinklyset. Her er heller ikke politiet gode, innrømmer Bøe overfor Trygg Trafikk

— Rundkjøringen på Fjøsangerveien med avkjørsel til Minde Allé har lenge vært et trafikkproblem, sier Tor Høyland ved Statens Vegvesen. Her planlegges et toplanskryss i fremtiden som kommer i sammenheng med bygging av bybanen. Hele dette område vil gjennomgå en stor omlegging av trafikken

Rundkjøringer bør merkes bedre

En bt.no-leser skriver følgende:

Rundkjøringene i Bergen er dårlig merket, med det mener jeg at det burde være en bedre styring av trafikken ved valg av felt inn i rundkjøringen. Det er kun en rundkjøring som jeg vet om hvor det er merket med piler på veibanen hvilket felt som skal benyttes og den er i Fyllingsdalen like ved Foto Knutsen og Vegvesenet.

Jeg har hørt at slik merking skal være mye bedre andre steder i landet, skriver han.

På rødt - en gang i minuttet

— Hver gang lysene skifter på Danmarks plass i Bergen, farer en bilist over på rødt, sier Bøe til Trygg Trafikk.

Veiene i og rundt Danmarks plass er også veldig utsatt for ulykker. Politiet i Bergen har derfor stadig vekk kontroller i Fjøsangerveien.

— Det skjer nesten hver gang. Når det er gult skal en stoppe hvis en kan, ikke trykke gassen i bånn, sier politioverbetjenten til Trygg Trafikk.

Komplisert kryss

— Grunnen til at så mange kjører på rødt lys på Danmarksplass er at det er så mange muligheter til å kjøre på rødt lys der. Det er et vanskelig kryss med stor trafikk og kompliserte veier. Det er helt klart at det stedet det er flest trafikkulykker og trafikkuhell i Hordaland, sier lederen for trafikkseksjonen ved Sentrum politistasjon til bt.no.

— Er det planer for å gjøre forbedringer der?

— Det finnes mange planer, men det et vanskelig kryss å bygge ut

**- I venstre felt fra sentrum til Gullgruven

-** Også to feltsveier har vestlendinger problemer med. Det kan virke som om en ikke har kultur for å kjøre på tofeltsveier, selv om det her har vært litt bedring den siste tiden.. Noen har det for seg at de skal ligge i venstre felt hele veien, selv om det er et forbikjøringsfelt. Skal en nordover fra Bergen sentrum, så er det de som kjører av gårde i venstre felt fra Fløyfjellstunnelen og hele veien til Gullgruven i Åsane, sier Bøe til bt.no.

- BERGENSERE KAN IKKE KJØRE I RUNDKJØRINGER: - Det er noe rart med bergensere og rundkjøringer, sier seksjonsleder Jan Gunnar Bøe ved trafikkseksjonen ved Sentrum politistasjon
ANE BØRHAUG