Navn: Magnus Johansson

Alder: 39 år

Bor: Sandsli

Yrke: Daglig leder/fotballtrener LØV-HAM

Hvor vokste du opp? — I Alingsås, en by med tretti tusen innbyggere, fem mil nord for Göteborg. Dessuten en by med et godt ungdomsmiljø og kjent for mannen som tok poteten til Norden, Jonas Ahlsrømer. Det feires med potetfestival. Jeg flyttet i 1984, for å spille fotball for IF Göteborg.

Når flyttet du til Bergen - og hvorfor? - Kom hit i 1993, for å spille for Brann. Var i klubben i fire sesonger.

Hvordan trives du i Bergen? - Fantastisk bra. Bergenserne er «goa gubbar», åpne og vennlige. Sånn sett minner byen meg om Göteborg, i Stockholm er miljøet kaldere.

Hva er spesielt ved Bergen? - At Bergen er en storby i en liten by. Alt er nært; kulturen, idretten, utelivet, fjellene. Veldig bra.

Hvor går søndagsturen? - Til søndagsmiddag hos mine svigerforeldre Helge og Kate Dyrnes i Helleveien. Ofte til torsk eller kjøttkaker, alt like vidunderlig godt.

Favorittutested? - Er ikke mye ute, men liker meg på utekafeen på USF, dessuten er Pasta Sentral et sted jeg stortrives, både med maten og menneskene.

Hvor handler du klær? - Handler klær når jeg er på reise, ofte i København eller i Sverige. Har vel en stil som er litt yngre enn alderen min.

De beste skillingsbollene? - Det går lite på boller når jeg er i byen, men vår nabo Astrid på Sandsli lager gode, og jeg kan gjerne benytte denne anledningen til å be henne bake enda oftere.

Ditt beste skoleminne? - Hadde en gang alle svar rett på en geografiprøve. Men slik verden har forandret seg nå, er jeg nok havnet i offside. Et annet minne fra skoletiden er en klassekamerat som var 2.08 allerede som trettenåring. Han rev ned lampen når han klødde seg i hodet.

Din bergenske favorittrett? - Litt svårt å si, men fiskekakene på Madam Bergen er i hvert fall utrolige gode.

Hvor er du medlem? - I farten Norsk Trenerforening, LØV-HAM og Fana Golfklubb. Og kanskje betaler min mor ennå kontingenten til den svenske moderforeningen min, Holmalund.

Hva samler du på? - Samlet på fotballdrakter en gang i tiden, hadde vel en tretti-førti. Har ellers vanskelig for å kaste ting, det meste havner på loftet.

Ditt bergenske favorittuttrykk? - Vanskelig for meg å fange opp som svensk, men «grådig grei» brukes visst ofte.

Mest stolt over i Bergen? - Jeg liker godt at venner som er på besøk fra Sverige gir uttrykk for at de liker byen.

Hva ville du vist en turist? - Hele byen, egentlig, men selvfølgelig Bryggen og dens historie, dessuten skjærgården, ikke ulik Göteborgs.

Hva er du minst stolt over? - Deler av veinettet er en skandale, for eksempel fra Sandsli. Jeg bruker en halv dag på å planlegge hvordan jeg skal komme meg til og fra trening. Det er ufattelig at man ikke satser mer på å få flyt på innfartsveiene.

— Prisene i utelivet er forresten skandaløse, de også. I Göteborg kan man få en lunsj med mellanøl til for seksti kroner. I Bergen må du betale sytti bare for ølet. Fotballpuben er stort sett det eneste stedet med normale priser.

Hva mangler i Bergen?

— I hvert fall idrettsanlegg for ungdom. Hva hadde Bergen vært uten Trond Mohn, en fantastisk person. I dag er anleggene som finnes gjerne stengt på kveldstid, når folk har anledning å være der. Dessuten er det rart at Bergen ikke holder seg med et sommerland, med badeland og fornøyelsespark.

Hva savner du på reise? - Familien, min kone Hedvig og ungene Lotte på åtte og Dennis på syv.

Det mest romantiske stedet? - Utsikten fra området ved Sandvikskirken er fin, med innseilingen. Har bodd i området og giftet meg i kirken der.

Ditt første kyss? - Det må ha vært i tolv-tretten-årsalder når vi lekte «handtak, famntak, klapp eller kyss?». De heldige fikk kysse.

Favorittbergenser? - Davy. Han er ærlig og humoristisk.

Hva synes du om buekorps? - Jeg liker buekorps, både fordi de preger bybildet og fordi de er en del av byens av historie.

Når var du på Stadion sist? - Forrige søndag, mot Lyn, jeg kommenterte for Canal pluss. Men er ikke ofte på Stadion, søndag er familiedag.

Det flotteste byfjellet? - Må bli Fløyen, med utsikten, naturen og nærheten til byen. Og restauranten, hvis været er dårlig.

En god dag i Bergen? - En fotballfri dag med familien på tur i byen.

Ordfører for en dag? - Da ville jeg klubbet gjennom gratis barnehage, dagens priser er skandaløse. Dessuten ville jeg organisert det slik at alle arbeidsledige skulle møte frem hver morgen, for å se om de kunne gjøre nytte for trygden på en eller annen måte. Arbeidsledige kunne for eksempel fått i oppdrag å holde idrettshallene åpne på kveldstid. Dagens passive system er helt på trynet.

Bergen om 50 år? - Som i dag, håper jeg, med sitt sjarmerende og pulserende sentrum. Og at Brann har vunnet ti seriegull og at LØV-HAM har slått Brann én gang i serien!!!

TRULS SYNNESTVEDT