Søketjenesten Iam.no ble lansert i forrige uke og satte straks sinnene i kok. På siden kan man søke opp personer og få «alt» som finnes om hver enkelt på nettet – fødselsdato, adresse, skatteinformasjon, roller i næringslivet og mye mer.

Mange nettbrukere liker dårlig at personopplysningene gjøres lett tilgjengelig for hvem som helst – uten at noen er blitt spurt.

Formue: 152.997.881,-

Blant eierne av Iam.no finner vi bergensere, skriver Hegnar Online.

Rederfamilien Westfal-Larsen eier 37,5 prosent av I’m International AS gjennom Westfal-Larsen Invest. Dette selskapet er igjen eid av Skipsaksjeselskapet Navigation Co Ltd, hvor Westfal-Larsen-familien eier størsteparten av aksjene.

Søker man i Iam.no på navnet til daglig leder Rolf Westfal-Larsen, er formuen på kroner 152.997.881,— blant de første opplysningene som popper opp.

Gode for seks milliarder

Bergens Tidende skrev i forrige uke at egenkapitalen i Westfal-Larsen-familiens ulike selskaper er på mer enn seks milliarder kroner. Dermed hører familien til de rikeste på Vestlandet, trolig bare overgått av Trond Mohn og på linje med Eide Knudsen-familien.

Familien har drevet rederivirksomhet siden 1905, og Westfal-Larsen & Co. er dermed et av Bergens eldste rederier som fremdeles er i full aktivitet.

- Drapstruet

Iam.no, som fungerer som en vanlig søkemotor, har skapt opprørsstemning på nettsamfunn som Facebook og Twitter. Både politikere og eksperter på personvern er kritiske. Datatilsynet meldte torsdag at de vil se nærmere på virksomheten, ifølge VG.

Samtidig sier styreformann Odd Harald Hauge at han er blitt drapstruet av sinte nettbrukere, ifølge Nettavisen.

Selskapet har forsvart seg med at søketjenesten kun setter sammen informasjon som allerede er tilgjengelig.

— Det ligger ikke noe informasjon der ute som ikke ligger på andre nettsteder, sier Trine-Lise Jagge, daglig leder i I’m International til VG Nett.