Dagen begynte med kjedekollisjon i Sandviken, og siden har det gått slag i slag for politi og bergingsbiler.

Det var klokken 05.26 en personbil fikk problemer på føret og kolliderte like sør for bompengeboden, forteller politiets operasjonsleder Ragnar Lyssand.

— En vekterbil kom til stedet like etterpå, og ville hjelpe bilføreren som hadde krasjet. Mens de gikk bort til den første bilen, kom en annen personbil og kolliderte med vekternes bil, forklarer Lyssand.

Gaia-buss på tvers

Klokken 08.49 i morges skar det seg for en Gaiabuss.

— Bussen kom ned fra Nipedalen, skled og stengte veien. Ingen ble skadd, men nok ikke helt enkelt for bilister å komme forbi. En kranbil er sendt ut for å trekke bussen løs, sier operasjonsleder Sven johannessen i Hordaland Politidistrikt til bt.no.

Latvisk vogntog krasjet

Klokken 09.10 på riksvei 561 ved Kolltveit på Sotra. Et latvisk vogntog får sleng på hengeren og kolliderer med en personbil. Ingen personer skadd, men mindre trafikkproblemer.

— Snøen laver ned og vi får en del klager på brøytingen på mindre veier. Alt disponibelt mannskap er ute, forsikrer vaktoperatør Trude Lande i Statens vegvesen til bt.no.

Det snør, det snør, tiddelikrasj

Her er noen flere kollisjoner, utforkjøringer og problemer fra trafikken i dag:

Klokken 09.06 smalt det i Almåsdalen på Hylkje. To personbiler kolliderte. Begge bilene måtte taues vekk.

Klokken 09.51. Vogntog veltet på Os. Det skjedde i krysset på Ulven, ved avkjøringen til Hagavik. Vogntoget veltet utfor veien. Det norske vogntoget var lastet med stålbjelker, Heller ikke her ble noen skadd. Det ble heller ingen trafikale problemer, men det vil det bli.

— Veien vil bli midlertidig stengt når vogntoget, som er av type trekkvogn med lang henger, skal trekkes opp på veien igjen. Jeg vet ikke nå når det nøyaktig vil skje, sier operasjonsleder Sven Johannessen til bt.no.

09.58. Gamle riksvei 555 mot Brattholmen på Sotra. En bil har kjørt i grøften i Arefjordbakken. Like før avkjøringen til Valen står det en lastebil, pluss noen personbiler i grøften. Bare materielle skader. Veien skal være dårlig saltet.

SNØFØRE: Kvamskogen i dag klokken 10.45. FOTO: STATENS VEGVESEN