ERIK FOSSEN

PAAL KVAMME

Det er det store nettstedet pokerstars.com som arrangerer sitt fjerde verdensmesterskap i disse dager. Mesterskapet består av 15 forskjellige turneringer, og fredag formiddag gikk altså bergenseren «Maksflaks» nesten helt til topps i en av dem.

Pokervarianten som ble spilt var No-Limit Texas Hold 'em, med en innsats på 200 dollar og muligheten til å kjøpe flere sjetonger i løpet av spillets første time. Bergenseren gikk inn i finalerunden med over fire millioner sjetonger, noe som ga ham suverent best utgangspunkt.

Etter mer enn 15 timers spill endte han altså på andreplass og kunne innkassere 115.422,18 dollar, noe som tilsvarer 597.885,96 norske kroner. Vinneren, en amerikansk spiller, fikk utbetalt 187.000 dollar. En avtale spillerne imellom sørget for at alle de fem beste var garantert minst 80.000 dollar. For øvrig kan det nevnes at i den avgjørende hånden satt «Maksflaks» med en dronning og en tier, men tapte mot motstanderens ess og konge.

Nordmann vant 2,9 mill

«Maksflaks» er en av mange nordmenn som deltar i VM-turneringene på den populære pokersiden. «Tarjei82» fra Bergen vant 1561 dollar i fredagens turnering, mens en annen bergenser, «IanDowie» innkasserte 1876 tidligere i uken.

Den avsluttende VM-turneringen spilles neste søndag, med en innsats på 2500 dollar. I fjor stakk en Oslo-mann av med seieren i nettopp denne turneringen, noe som ga 2,9 millioner kroner i premie.

Å skatte eller ikke skatte

BT fikk i går ikke kontakt med den bergenske storvinneren og vet derfor ikke om han har tenkt å skatte av gevinsten. Ifølge en av hans bekjente i pokermiljøet er dette nemlig i stor grad opp til spillerne selv. Gevinsten legges inn på en konto hos pokerfirmaet og kan hentes ut i så store eller små porsjoner som spilleren ønsker. Dermed er det vanskelig for ligningsmyndighetene å kontrollere inntekter fra nettpoker.