21-åringen ble løslatt av politiet få timer etter at ugjerningen skal ha funnet sted. Mannen er fortsatt siktet for voldtekt, men politiet mener at alle nødvendige beviser allerede er samlet inn.

— Etterforskerne mener at saken er godt nok belyst, og det er ikke fare for bevisforspillelse. Den videre etterforskningen vil foregå i Bergen, sier operasjonsleder Harald Aase ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

MS "Fjord Norway"går mellom Hanstholm, Egersund, Haugesund og Bergen.

Ingen passasjerer fikk gå i land før politiet hadde hentet den siktede ut fra båten, da den la til kai i Haugesund klokken 02.00 i natt.

— Det skal ha vært et større studentopplegg om bord med 500 studenter fra Bergen, Haugesund og Egersund. Voldtekten skal ha skjedd om lag klokken 01.00. Da båten ankom Haugesund i rute, noen minutter etter klokken 02.00 i natt, pågrep vi en 21 år gammel mann som studerer i Bergen. Den fornærmete kvinnen en 20 år gammel bergensstudent, blir undersøkt av et voldtektsteam på Haugesund sykehus nå i morges, sier operasjonsleder Harald Myklebust i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til bt.no.

Erkjenner samleie, men ikke voldtekt

Den siktede 21-åringen satt i lange avhør ved Haugesund politistasjon i natt.

De to studentene skal ikke ha kjent hverandre før båtreisen. Begge er bergensere.

— Mannen erkjenner i avhør at han har hatt samleie med kvinnen, men han hevder dette var frivillig fra hennes side. Vi har avhørt et vitne i saken, sier operasjonsleder Harald Aase i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til bt.no.

Overgrepet skal ha skjedd på den kvinnelige studentens lugar.

- Aldri skjedd tidligere

Etter det rederiet kjenner til, er det første gang en voldtekt anmeldes på danskebåten.

— Vi har i hvert fall ikke opplevd tilsvarende hendelser de ti årene jeg har arbeidet her, sier informasjonsdirektør Atle Kvamme i Fjord Line til bt.no.

— Det er veldig beklagelig at noe slikt skulle skje. Dessverre er det lite vi kan gjøre for å sikre oss mot denne typen hendelser, ettersom vi ikke kan overvåke lugarene, sier han.

Ekstra vaktmannskaper var om bord i forbindelse med arrangementet "Studentcruise", forteller han. En sykepleier tok hånd om fornærmete straks mannskapet fikk beskjed om hendelsen.