— Den omkomne er fra Hordaland, bekrefter operasjonsleder Tom Midthaug ved Vestoppland politidistrikt.

— Det er i tillegg to som er hardt skadd og en som er lettere skadd. De to hardt skadde ble kjørt til henholdsvis Lillehammer sykehus og Gjøvik sykehus, opplyser Midthaug.

Alvorlig skadd

Ved Sykehuset Innlandet på Lillehammer får bt.no opplyst at tilstanden til en av de skadde er alvorlig, men stabil. Mannen får intensiv behandling.

Den andre mannen som ble meldt å være hardt skadd, karakteriseres nå som lettere skadd, ifølge sykehuset på Gjøvik. Manne har bruddskader, og skal opereres.

Både den omkomne og alle de tre skadde personene har adresse i Bergen.

I følge politiet var totalt fem personer innblandet i ulykken. Fire personer satt i bilen der bergenseren omkom. I den andre bilen var det bare én person. Alle de fem er menn i 30-årene.

Navnet til den omkomne vil bli frigitt når politiet har fått varslet alle pårørende.

Politiet kom seg ikke frem

Ulykken skjedde i Vang kommune mellom Nesset og Grindaheim.

— To personbiler har vært involvert i hendelsen. Den som kjørte den ene bilen, har kommet fra ulykken med lettere skader. Fire personer satt i den andre bilen. En av dem omkom, sa operasjonsleder Kai Lyshaugen i Vestoppland politidistrikt til NTB tidligere i dag.

På grunn av dårlige kjøreforhold var ikke politiet på ulykkesstedet før over en time etter at de fikk melding om ulykken, og da var de skadde brakt vekk fra ulykkesstedet.

- Fikk skrens

Lørdag ettermiddag hadde politiet og ulykkeskommisjonen undersøkt stedet. Politiet tror at bilen hvor det satt fire personer, og som kom vestfra, har fått skrens og kommet over i motgående kjørefelt hvor den traff den andre bilen.

— Det er slaps på veien og det er snø i lufta. Sikten er ikke all verden og i tillegg er det vanskelige kjøreforhold, sier Lyshaugen.

E16 ble i en periode etter ulykken stengt på ulykkesstedet, noe som første til store køer.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 08.50.

KNUST: Fire bergensere satt i bilen da den krasjet med en møtende bil. En mann omkom, tre ble skadd.
TORBJØRN MOEN, AVISA VALDRES
NILS ROGN