Mannen, selvstendig næringsdrivende og tidligere daglig leder i sitt eget firma, er siktet for momsbedrageri og brudd på regnskapsloven. Han skal ifølge siktelsen blant annet ha blåst opp en rekke fakturaer, og på den måten fått ut mer penger fra banken enn han var berettiget til.

Mannen ble varetektsfengslet i midten av oktober, og slapp ut måneden etterpå. Politiet har lagt lokk på innholdet i siktelsen av hensyn til etterforskningen.

I en fersk kjennelse fra Bergen tingrett, heter det imidlertid at siktede med skjellig grunn kan mistenkes for bedrageri på minst tre millioner kroner fra Handelsbanken.

— En misforståelse

Selv mener mannen at saken skyldes en misforståelse.

— På tidspunktet da dette skal ha skjedd, hadde jeg allerede solgt meg ut av det aktuelle firmaet. Jeg hadde også gått av som daglig leder, og har ingenting med bedrageriforsøket å gjøre.

Jeg håper sannheten kommer for en dag, og at jeg blir renvasket, sier han til Bergens Tidende. Mannen betegner saken som «en voldsom påkjenning».

Hans advokat, Jostein Alvheim, mener tallet tre millioner kroner er grepet ut av løse luften.

— Dette kommer til å koke ned til noen hundre tusen kroner. Politiet har jobbet med denne saken i noen måneder, men har ennå ikke full oversikt over hva som har skjedd, sier han.

Det er Handelsbankens filial i Fana som skal ha blitt forsøkt svindlet.

Konto beslaglagt

Også to andre menn er siktet i saken. Advokat Asbjørn Braanaas forsvarer en av dem.

— Min klient er siktet for mindre forhold, og er ikke mistenkt for å ha hatt befatning med summene du nevner, sier han.

I Bergen tingretts kjennelse gis politiet anledning til å ta beslag i en bankkonto pålydende rundt 360.000 kroner, som disponeres av den tidligere daglige lederen. I tillegg pålegges banken å utlevere kontoutskrifter til politiet.

Kjennelsen er påklaget til Gulating lagmannsrett.