Trondheimsstudentene er blitt garantert intet mindre enn både forelskelse og en vaskeekte kjæreste i løpet av studieårene i Trondheim, skriver Adresseavisen.

Reklamefremstøtet til StudiebyEN har fått en bergenskar til å hisse seg ualminnelig opp.

Først klaget han saken inn for Forbrukerombudet, uten å få gehør. Avslaget kom til overmål på rim (!). Over ni vers redegjorde saksbehandler Jens Thomas Thommesen for markedsføringslover og forbrukerrettigheter. Kjærlighetsgarantien er ikke et brudd på noen av dem, mente han. Thommesen oppfordret imidlertid StudiebyEN til måtehold med sine fagre løfter.

Det var ikke nok for bergensmannen, som nå altså har anket Forbrukerombudets konklusjon inn for Markedsrådet.

StudiebyEN er et samarbeidsprosjekt der ulike aktører jobber sammen for å sette Trondheim som studentby på kartet. — Min første reaksjon da jeg hørte om anken var: Du verden så mange muligheter vi har til å sysselsette byråkratiet, sier en noe oppgitt prosjektleder Tove Lill Karlsen til Adresseavisen.

Hun kan skjønne at bruken av garantibegrepet har en prinsipiell side, men fatter ikke at et muntert opplegg som dette skal være noe å blåse seg opp over.

Markedsrådet lover å ta klagen på alvor.- Vi har akkurat fått saken, og den vil bli behandlet utover høsten. Den vil selvsagt behandles på lik linje med andre saker, sier saksbehandler Anne Mette Eikrem.