Det var i desember i fjor at bergenseren vant pengene. I tillegg til at Joker-finalen ble direktesendt på TV i beste sendetid en lørdagskveld, ble også mannen intervjuet av Bergens Tidende dagen etterpå.

— Jeg vil reise, jeg vil oppleve masse. Først og fremst skal det bli en fin jul. Så blir det kanskje et sted å bo. Jeg eier ingenting nå, sa mannen den kvelden han vant.

Det mannen glemte, var at også kreditorer ser fjernsyn og leser aviser. Fem kreditorer meldte seg med krav på til sammen 198.000 kroner, skriver BA. Kreditorene gikk til namsretten og fikk medhold i at de kunne ta utlegg i verdiene til mannen, men hos mannen fant de lite. Da namsmannen i Bergen tok kontakt, sa mannen at han hadde delt gevinsten med en annen, og at han hadde gravd ned sin del av summen i en hage.

Det viste seg at samboeren til mannen hadde fått halvparten av pengene. Bergen byfogdembete fant det sannsynlig at samboeren hadde deltatt i spillet sammen med mannen, og at kreditorene derfor ikke kunne ta utlegg i hennes del av gevinsten, skriver BA.

Fortsatt nekter mannen å oppgi hvor hans del av pengene er, og han er nå anmeldt til politiet for å ha unndratt penger fra kreditorene.

— Min klient har selv gitt uttrykk for at han har gravd ned penger i en hage, og han nekter å si hvor, sier bergenserens advokat, Per Magne Kristiansen.