Det var Tore-Henning Sund fra Fyllingsdalen som ble funnet omkommet i Albir på østkysten av Spania søndag ettermiddag. Det bekrefter familien overfor BT.

Sund var på ferie i området sammen med familie og venner, og de skulle sammen feire hans 50-årsdag i dag. Det vil i stedet bli holdt en minnestund.

Omkom under svømmetur

Familien har sendt følgende uttalelse til BT:

«Tore-Henning omkom i forbindelse med en svømmetur med utgangspunkt i stranden Playa del Albir. Han la ut på en svømmetur i området innenfor bøyene utenfor stranden om lag kl. 12, og var trolig på vei tilbake til stranden da ulykken skjedde. Denne svømmeturen har han ved flere anledninger gjennomført under sitt opphold i Albir, og er av familien regnet som i god form og godt trent.

Da Tore-Henning etter hvert viste seg å ikke komme tilbake til familien på stranden, ble lokale livreddende og lokalt politi varslet. Søk ble igangsatt av både disse og et større antall familiemedlemmer, venner og også andre frivillige, herunder både norske og enkelte spanske. Søk i vannet ble gjort med gummibåter, kajakk og utleie-flåter, samt enkeltpersoner med snorkel og dykkemaske. Det ble også gjort visuelle søk fra land til vann fra flere steder.

Tore-Henning ble funnet et stykke ut fra stranden ca. kl. 17. Gjenopplivningsforsøk ble igangsatt umiddelbart, men livet hans sto ikke til å redde. Han vil bli obdusert i løpet av de nærmeste dagene.

Familie og venner var samlet i Albir for å feire hans 50-årsdag i dag. Det vil i dag i stedet bli holdt minnestund.

Tore-Henning etterlater seg samboer og tre barn.

Familien ønsker å takke de frivillige som stilte opp for å hjelpe til med å finne han.

Familien ber med dette om ro.»

Dødsårsaken ukjent

Sjømannskirken i Albir er varslet og har vært i kontakt med de pårørende, sa sjømannsprest Trine Færevåg til BT tidligere i dag. Også Utenriksdepartementet er varslet, og pressetalsperson Kristin Enstad opplyser til BT at UD vil gi konsulær bistand til familien på vanlig måte.

Pressevakten hos den spanske politietaten Guardia Civil opplyser at dødsårsaken foreløpig er ukjent.

— Vi kan bekrefte at en nordmann ble funnet død søndag ettermiddag. Han ble funnet i vannet. Dødsårsaken er ikke kjent ennå, det vil obduksjonen måtte svare på, sa pressevakten til BT mandag formiddag.