Bergenseren i førtiårene ble sist sett i skianlegget på lørdag. Familien meldte ham savnet tirsdag kveld.

Onsdag startet en leteaksjon etter mannen i skianlegget. Rundt klokken 13.30 ble han funnet omkommet av en redningshund.

Kjørte utfor skrent

— Jeg kan bekrefte at vi i ettermiddag fant den savnede mannen omkommet. Pårørende er nå varslet, sier lensmann Ivar Hellene på Voss til bt.no.

— Han hadde tatt seg ned under Hangursbanen. Mannen ble funnet om lag 200 meter nedenfor øvre stasjon til Hangursbanen, om lag 40 meter øst for den. Han har kjørt utfor en skrent. Skiene var falt av, og han har trolig omkommet i fallet, sier lensmann Hellene.

Dette skal være et område der noen skiløpere tar seg ned, men det er ikke en del av alpinanleggene på Voss. Mannen har trolig kjørt utfor skrenten på lørdag. Han ble funnet av en hund fra Norske Redningshunder.

Stor leteaksjon

17 personer var med i letingen. Røde Kors med fire snøscooterpatruljer, Norske redningshunder med fire ekvipasjer og Voss Resort med noen av sine folk.

Natt til onsdag gjorde et Sea King helikopter fra Florø et varmesøk i området. Lensmannen forteller det var optimale søkeforhold i den stjerneklare og kalde natten. Det ble konstatert at det ikke var gått ras i området. Helikoptersøket ble avbrutt i 03.30-tiden i natt.

Skitrekkene i Bavallen har vært i drift under leteaksjonen.

Mannen ble meldt savnet av sin familie klokken 22.30 tirsdag kveld. Han var ugift og bodde i Fyllingsdalen. Etter innledende undersøkelser, ble lensmannen på Voss varslet like etter midnatt.

LETEAKSJON: Mannen ble funnet etter et storstilt søk.
ARNSTEIN KARLSEN