Det er ikke bare statsråder som skal utnevnes onsdag. Også en rekke statssekretærer vil bli plassert og navngitt i forbindelse med regjeringsskiftet.

Flere lokale kandidater er nevnt som aktuelle statssekretær-emner. En av dem er Torkil Åmland (Frp), rektor og leder i Bergen Frp. Han ønsker overhodet ikke å kommentere sitt kandidatur.

— Ingen kommentar, svarer Åmland, og vil hverken avkrefte eller bekrefte noe som helst.

En annen lokal Frp-kandidat er Terje Søviknes (Frp). Men etter det BT erfarer er Os-ordføreren ikke aktuell til noen stilling i regjeringsapparatet. Han sa også nei til å stå på stortingslisten til partiet, fordi han ikke ønsket å pendle til Oslo med familien hjemme i Os.

Heller ikke Frank Willy Djuvik, fylkesleder i Sogn og Fjordane Frp, vil kommentere spekulasjoner rundt hans person.

Bekreftet bergenser

Morten Myksvoll (Frp) ønsker heller ikke å svare på om han kan havne i Oslo.

— Jeg vil ikke si noe rundt disse spekulasjonene, svarte han på BTs henvendelse.

En annen lokal Frp-er, leder i samferdselsutvalget i fylkestinget Gustav Bahus, nøyde seg med å sende et smiletegn i svar på BTs forespørsel.

I følge Adresseavisen blir det uansett en bergenser i regjeringsapparatet, om enn en som er ukjent for mange bergensere.

Kristian Dahlberg Hauge (36) er kommunalråd for Frp i Trondheim, men kommer fra Bergen. Han blir statssekretær i det nye Kommunal- og fornyingsdepartementet, melder adressa.no.

- Kjekt å bli nevnt

I Høyre går det naturlig nok rykter om både Haakon Thuestad og Morten Storebø, som begge er politiske rådgivere for byrådsleder Monica Mæland. Om Mæland blir statsråd, ønsker hun kanskje å ta med seg en av dem til Oslo.

Harald Victor Hove, som nå er byråd for skole og barnehager, er også aktuell som statssekretær. Han ønsker heller ikke å gi noen kommentar, men i september sa han følgende til BA:

— Det er kjekt å bli nevnt i slike sammenhenger, og de som kjenner meg vet at jeg kan være lett å overtale om du treffer meg på det rette tidspunktet. Det er en annen logistikk, og det hadde vært gøy å være med på et nytt regjeringsprosjekt

Andre som er nevnt som mulige statssekretærer er Henning Warloe (kulturdepartementet) og Stord-ordfører Liv Kari Eskeland.