En mannlig motorsyklist er alvorlig skadet etter ulykken, som skjedde på en lang slette sør for Skjeggestadtunellen ved Sira i Flekkefjord lørdag ettermiddag.

Bergens Tidende har fått informasjon om at mannen er fra Bergen.

Politiet opplyser til Bergens Tidende at hendelsesforløpet foreløpig er uklart, men at motorsykkelen skal ha forsøkt å kjøre forbi bilen, idet den svingte av E39.

— Ulykken skjedde i forbindelse med en forbikjøring. Tre personer er skadet. MC-føreren er alvorlig skadet, opplyser politibetjent Andreas Liene til Fædrelandsvennen på ulykkesstedet.

Tilstanden er stabil

Den mannlige motorsyklisten, som er født i 1967, fikk først hjelp av ambulansepersonell på stedet. Derfra ble han hentet av luftambulanse, og fløyet direkte til Stavanger universitetsjukehus.

Ved sykehuset opplyses det klokken 16.45 at pasienten er alvorlig skadet, og at tilstanden er stabil.

Luftambulansen landet ved ulykkesstedet stedet klokken 13.30. Politi, ambulanse og flere biler fra brannvesenet i Flekkefjord ble sendt til stedet da meldingen om ulykken kom inn klokken 12.47.

Ifølge politiet fikk de to i bilen kun lettere skader, og ble sendt til sjekk på legevakt.

Kjørte av veien

Både motorsykkelen og personbilen havnet ut av veien. Motorsykkelen ble liggende veltet på en avkjørsel, mens bilen havnet ned i en grøft og stoppet om lag fem meter fra E 39.

Siden ingen av kjøretøyene stod i veien, kunne trafikken gå greit forbi ulykkesstedet. Trafikken ble bare stoppet da luftambulansen skulle ta av fra sideveien det landet på.

Det var tørr vei og fint vær da ulykken skjedde.

Krimtekniker fra politiet og ulykkeskommisjonen til Statens vegvesen ble lørdag ettermiddag sendt til stedet for å foreta undersøkelser.

Ulykken skjedde på sletten sør for Skjeggestadtunnelen.
Torbjørn Witzøe