• Sjekk om toget ditt er i rute Bergensbanen fikk en ugrei start på uken. Natttoget fra Oslo 23.09 søndag kveld er nesten tre timer forsinket inn til Bergen. Årsaken var en feil på signalanlegget fra Geilo til Bergen.

— Det har vært litt kranglete på morgenen i dag ja. Vi sliter med en feil på fjernstyringeanlegget på østsiden av fjellet. Feilen oppsto ca. kl. 5 i morges, sier pressevakt i Jernbaneverket Harry Korslund til bt.no.

Ved Mjølfjell var Bergensbanen halvannen time forsinket. Først kl. 7. ankom toget Voss og passasjerene fikk melding om at det ble bussing derfra til Bergen kl. 8.30.

Etter en times venting på Voss kom kontrabeskjeden: Signalanlegget var oppe igjen og toget skulle likevel fortsette til Bergen.

Jernbaneverket beklager rotet.

— Det er aldri hyggelig med en sånn start på arbeidsuken. Vi beklager og synes dette er leit, sier Korslund.

— Frustrerende

— Utrolig frustrerende å se så mange berørt av en vanlig feil. Konsekvensene for meg er at jeg må endre planer og avlyse et viktig møte, sier Lasse Brunborg til bt.no.

Han er overrasket over at NSB måtte ha1,5 timer på å skaffe busser fra Voss til Bergen.

— Det er litt rart at det ikke er busskapasitet på Voss, det er jo veldig ofte at ting skjærer seg der, sier han. Brunborg mener NSB var flinke til å informere passasjerene underveis.

— NSB har vært flinke, informerte oss godt og beklaget. Jernbaneverket derimot, står ikke høyt i kurs blant passasjerene som nå blir tre timer forsinket, sier han.

Fikk ikke frokost

Toget fra Oslo skulle ankomme Bergen kl. 07. Først kl. 10.05 gikk passasjerene av på togets endestasjon. På toppen av det hele hadde kafépersonalet stengt butikken fordi passasjerene opprinnelig skulle busses fra Voss. Det var umulig å få serveringen åpnet igjen for å skaffe passasjerene frokost på vei til Bergen.

— NSB fikk ikke sjarmert en ny mulig kunde her akkurat, forteller en sulten passasjer til bt.no.

Saken fortsetter under bildet

: NSB måtte melde om nok en forsinkelse på Bergensbanen. FOTO: Ronald Eliassen Hole

Mange tog innstilles

Vedlikeholdsarbeider på Bergensbanen som startet 14. mars fører til at NSB må frakte passasjerer med buss i stedet for tog.

Vedlikeholdsarbeidene skal utføres mellom Voss og Arna og er planlagt å vare i tre uker. På grunn av arbeidene vil buss erstatte tog i arbeidsperioden i ukedagene. Disse arbeidsperiodene vil vare i noen timer midt på dagen.

Rutetabellen er gjeldende, men buss vil erstatte tog på strekningen Bergen — Arna - Voss 14. -18 mars, 21.- 25. mars og 28. mars - 1. april. Busser vil bli brukt noen timer midt på dagen disse datoene.

— En må forholde seg som om det går ordinær togtrafikk på sporet. Tog kan ventes til enhver tid, opplyser Jernbaneverket.

Det skal også utføres arbeid flere steder på strekningen Bergen - Hønefoss 1. april - 3. april. Strekningen vil bli stengt for trafikk. Også her blir det satt opp alternativ transport.