Steinar slo skeiv jernbanelina. Nokre hamna i elva Vosso. Dette ras-utsette området er sikra med varslingsgjerde.

Jernbaneverket sin driftssentral i Bergen fekk dermed varsel straks raset gjekk, og kunne stogga togtrafikken. Reisande på Bergensbanen vert køyrde i bussar mellom Bergen og Voss til rasmassane er rydda bort, og jernbanelina reparert

— En fjellhammer på om lag 50 kubikkmeter raste ned på skinnegangen ved Saghaug, mellom Evanger og Bulken. Ingen er skadet i raset som skjedde omlag klokken 14.00, men arbeidet med å rydde skinnegangen vil pågå helt frem til i morgen, forteller regionsjef Truls Heggernæs i Jernbaneverket til bt.no.

-Steinraset er 10 meter bredt og har gått mellom stasjonene Bulken og Evanger. Vi har mannskaper som jobber på stedet. Men også jernbaneskinnene er skadet, så banen blir nok ikke åpent igjen før tidligst mandag morgen, sier Bakken til NTB.

Bergensbanen er stengt mellom Voss og Bergen for fjerntog og mellom Voss og Evanger for lokaltogene. Passasjerer fraktes frem og tilbake med buss mellom Evanger og Voss, og fra Voss frakter tog passasjerer videre til Bergen.

-Foreløpig er det 5-6 minutter forsinkelse på lokaltogene, og opp til en time forsinkelse på fjerntogene, opplyser informasjonssjefen.

BLOKKERTE JERNBANELINA: Ein forvitra fjellknaus ved Saghaug haldeplass mellom Evanger og Bulken på Vossebanen losna i regnvêret ved 14-tida i dag. FOTO: ARNE HOFSETH