Nattoget fra Oslo til Bergen skulle vært inne før klokken 07.00 i morges. Men ved 04.30-tiden i morges ble det stående fast på Myrdal stasjon.

«Toget er nå trukket over den strømløse strekningen av en anleggsmaskin og er nå på vei til Bergen. Toget vil ankomme Bergen ca. kl. 10.20, om lag tre og en halv time forsinket», opplyser Jernbaneverket på sine nettsider.

-Beklagelig

— Jernbaneverket jobber med å finne feilen. Vi vet ikke hvor lang tid dette kan komme til å ta. Det er veldig beklagelig for alle passasjerene som blir kraftig forsinket, sier informasjonsansvarlig Preben Colstrup i NSB.

Feilen skal ligge mellom Gravhalstunnelen og Upsete.

— Vi er overrasket over at det skal være feil i denne tunnelen, for det elektriske anlegget her er relativt nytt, sier Nordvald Skjoldli, banesjef i Jernbaneverket.

Busser fra Voss

Inntil videre blir persontogene kjørt frem til Voss og Myrdal. Der må de vente til feilen blir rettet. Stasjonen på Voss skal være full av turister og passasjerer som venter på å komme seg av sted.

— Vi jobber med å finne alternativ transport, men foreløpig klarer vi ikke å ta unna alle passasjerene. VI har fått fatt i fire busser som kan kjøre fra Voss, sier Colstrup ved 09.30-tiden.

Godstogene står også på flere andre stasjoner og venter på å komme videre, ifølge Jernbaneverket.

ARNE HOFSETH (MMS)