Kveldstoget som skulle ha ankommet Bergen klokken 22.30 søndag kveld, ble stående fast på grunn av et steinras. Ingen kom til skade i hendelsen.

Raset gikk ved Stanghelle stasjon i Vaksdal kommune. Kveldstoget sto fast på stedet, og NSB jobbet søndag kveld med å skaffe alternativ transport.

Også nattoget som skulle gått fra Bergen 22.58 ble stående i Bergen i påvente av åpning.

Ved midnatt opplyste NSB at togtrafikken ved Stanghelle var blitt åpnet igjen.

— Enkelte tog kan som følge av hendelsen fortsatt bli forsinket eller innstilt inntil vi er i normal drift igjen, opplyste NSB på sine nettsider

Kilte seg fast

Etter det bt.no forstår har raset gått like over Steganestunnelen på E16, og ned på jernbanen. Toget har så kjørt på en stein.

— Toget har ikke sporet av, men kjørt på en stein som har kilt seg inn under togsettet, sier Jeanette Fagerli-Quaino, pressevakt hos NSB til bt.no.

Hun forteller at én tredjedel av toget fortsatt var inne på perrongen da det kjørte på steinen, og at farten var lav.

— Det var 280 passasjerer i toget, som nå er tømt.

Kjøres med buss

  • Kundene kjøres med buss på den innstilte strekning. Første bussen kan forventes til Stanghelle ca. kl. 23.30, opplyste NSB på sine hjemmesider søndag kveld.

Toget som skulle gått fra Bergen 22.58 ble stående i Bergen i påvente av åpning.

— Togtrafikken vil settes i gang igjen så snart probleme er utbedret. Enkelte tog kan som følge av hendelsen fortsatt bli forsinket eller innstilt inntil vi er i normal drift igjen.