Bergensbanen ble like etter klokken 15 søndag igjen åpnet for trafikk etter at en kjøreledning tidligere på dagen ble revet ned ved Reinunga like øst for Myrdal stasjon, melder NTB.

Lørdag ble nattoget tre og en halv time forsinket grunnet feil ved Myrdal stasjon. Søndag opplevde Jernbaneverket igjen brudd på kjøreledningen i dette området.

— Den ligger på bakken, men det er uklart hva som har skjedd. Det vil ta mange timer å få reparert det, så i utover dagen blir det en del busskjøring for passasjerene, sier pressevakt Inge Hjertaas i Jernbaneverket til NTB søndag morgen.

Satt av på Voss

En av passasjerene som var med toget som gikk klokken 08.00 fra Bergen, var Margareta Jellestad.

— Vi ble satt av på Voss på grunn av linjebrudd, sier Jellestad.

Hun forteller at informasjonen fra NSB har vært veldig dårlig, men at folk har vært positive til tross for forsinkelsene.

— Jeg synes bildet av de to jentene fra Bergen, som jeg tok på Voss, beskriver situasjonen godt. De tar livet med ro, mens de venter på bussen til Oslo, sier hun.

Må ta buss

Passasjerer på Bergensbanen søndag må ta buss hele eller deler av strekningen mellom Voss og Oslo. Det kan også oppstå forsinkelser i påvente av busser.

— Det er en utfordring å skaffe til veie busser og sjåfører i fellesferien, men NSB gjør så godt de kan, sier Hjertaas.

Ifølge Jellestad kjørte bussen klokken 12.00 fra Voss.

— Vi skulle egentlig vært i Oslo klokken halv tre. Nå håper jeg bare jeg rekker bursdagsbesøket til min sønn klokken fem. Det er jeg som skal arrangere det. Verre er det med dem som ikke rekker flyene, sier hun.

Store forsinkelser

Bergenstoget fra Oslo klokken 6.31 snudde på Geilo. Den erstattet så morgenekspressen fra Geilo til Oslo, men ble en time forsinket.

De øvrige togene passerte høyfjellstrekningen til dels svært forsinket. Som erstatning for østgående dagtog fra Bergen klokken 10.28 ble det satt opp busser fra Haugastøl til Oslo.

Jernbaneverket opplyser at det i løpet av søndagen ble gjort et omfattende reparasjonsarbeid. Søndag ettermiddag og kveld vil trafikken igjen gå som normalt, men publikum må regne med mindre forsinkelser, opplyser Jernbaneverket til NTB.