Et strømbrudd førte til full stans i togtrafikken til og fra Bergen stasjon tirsdag kveld. Årsaken til strømbruddet var at en kjøreledning hadde falt ned, og stasjonen ble stengt for all trafikk til skaden var reparert.

Først i 20-tiden onsdag kveld var alt i orden igjen.

— Togene går som normalt igjen nå, sier Inge Hjertaas i Jernbaneverket.

Nedsnødde jernbanespor

Nesten ett døgn uten tog gjorde imidlertid også at sporene ble nedsnødd, noe som har vært en utfordring for mannskapene.

— Det er varmeelementer på de viktigste sporvekslerne, men enkelte steder har vi tatt med håndkraft - spader og kost. Vi skal klare å kjøre nå, men utpå natten skal stasjonen ryddes av en maskin, sier Hjertaas.

Jernbaneverket melder at det var et tog som forårsaket skadene på kontaktledningsanlegget ved Bergen stasjon.

«Det var stort omfang av skadene, som oppstod ved en togpassering i 19-tiden tirsdag, med skader over en strekning på flere kilometer. Mannskaper fra Jernbaneverket har jobbet med utbedring kontinuerlig, og stasjonen ble gjenåpnet i 20-tiden onsdag kveld,» skriver Jernbaneverket, som legger til at de beklager ulempene dette har medført.

Også andre steder i landet var det togproblemer onsdag morgen. Både i Stavangerområdet og på Østlandet var flere tog innstilt.

Inne på stasjonsområdet

Problemene startet da en kjøreledningen ramlet ned inne på stasjonsområdet i Bergen i 19-tiden tirsdag kveld.

— Kjøreledningen fikk store skader, men vi jobber for fullt med å utbedre den. Det vil i hvert fall ikke bli noen trafikk der før etter klokken 12, sa pressevakt Olav Nordli i Jernbaneverket tirsdag kveld.

— Det betyr at ingen tog kan kjøre inn eller ut fra Jernbanestasjonen i Bergen, sa pressevakt Olav Nordli i Jernbaneverket til bt.no tirsdag kveld.

— Det er strømløst på strekningen mellom Bergen og Trengereid. Vi har satt opp busser som går hele tiden mellom Arna og Bergen, sa kommunikasjonsrådgiver i NSB, Mai-Bente Paulsen, til bt.no.

Usikkert hvor mange som rammes

— Det er vanskelig å anslå hvor mange passasjerer det berøres av problemene, sa Paulsen.

Hun ba passasjerer følge med på nsb.no.

— Vi har foreløpig ikke oversikt over hvor mange passasjerer som blir rammet, eller hvor store forsinkelser det er snakk om, sa Nordli.