— Arbeidet med kjøreledningen lot seg ikke fullføre til i dag, og vi må nå skifte ut mannskapet som jobber med den, opplyser informasjonssjef Øystein Grue i Jernbaneverket.

Skredfare

Han sier at stor skredfare i området gjør arbeidet vanskeligere. Jernbaneverket håper nå å ha ryddet linjen til nattogene fra Bergen og Oslo går i 22-tiden. Det betyr at passasjerene på ettermiddagstogene må fraktes med buss størstedelen av strekningen.

Togene mellom Bergen og Voss går som normalt. Mellom Voss og Oslo blir det satt opp busser, med værforbehold. Bussene går ikke dersom det blir kolonnekjøring, men NSB opplyser at det foreløpig ser ut til at transporten går uten problemer. Fra Ål går togene i rute til Oslo.

Motsatt vei blir passasjerene til Bergen fraktet med buss fra Ål, mens togene fra Voss går som normalt.

Pakkeproblemer for Posten

Raset og uværet i fjellet fører også til at mange bergensere må vente forgjeves på postpakker i dag. Selv om Posten klarte å laste over alle pakkene til biltransport, ble de likevel sittende fast på fjellet.

— Problemet er at en av våre innleide trailere har fått problemer på Gol, og har ikke kommet seg over fjellet i natt. Det betyr at 15-1600 bedriftspakker og ekspresspakker blir forsinket med en dag. Dette er hastepakker som kundene venter fælt på, og vi må bare beklage denne rekken av uheldige omstendigheter, sier Heidi Tofterå Slettemoen, informasjonssjef i Posten.

Rev ned 500 meter

Et skred mandag morgen rev ned 500 meter av kjøreledningen mellom Myrdal og Hallingskeid. Det var ingen tog involvert da skredet gikk. Nattogene i begge retninger hadde allerede passert.