BERGENSBBANEN STENGT: Flere passasjerer venter på alternativ transport fra Finse til Bergen.
GURO VALLAND

Bergensbanen er stengt ved Hallingskeid-Finse etter at det gikk et snøras på strekningen natt til søndag. Det opplyser pressevakt i Jernbaneverket Kjell Bakken.— En del av kjøreledningen er skadet og må repareres. Akkurat nå er det for stor rasfare til at vi kan sende mannskap opp dit, fortalte bakken tidligere i dag.

Først klokken 14 kunne mannskapene gå inn i området. Klokken 18.00 melder NSB at også kveldstoget blir kansellert.

Passasjerene på stasjonene Finse og Ustaoset kan kjøre med kveldstoget østover. De som skal videre til stasjonene vestover må ta bussen fra Gol.

Buss for tog

Lokaltrafikken mellom Bergen-Voss går som normalt.

NSB arbeider med å organisere alternativ transport, og ber passasjerene møte til normal tid.

Se oppdaterte meldinger fra NSB her.

STENGT: Vi håper linjen blir klar til ettermiddagstorget som går fra Oslo i retning Bergen, sier Egil Kolbjørnsen, stasjonsmester ved Finse.
GURO VALLAND

Passasjerene som skulle fra Bergen til Oslo med morgentoget reiser fra Gol med buss, mens selskapet fremdeles jobber med å få fraktet passasjerer fra Finse til Bergen.Stengte fjelloverganger i området gjør at bussene kan bli ytterligere forsinket.

Venter på Finse

— De må desverre belage seg på litt ventetid. Det er vanskelig å få tak i bussen som kan frakte passasjerene fra Gol til Bergen. Vi jobber med en løsning hvor de kan få sitte på et hotell på Finse og varme seg og få litt mat, sier pressevakt Erik Lødding.

BT-journalist Guro Valland er på Finse, og forteller at en snøplog kjører frem og tilbake langs sporet.

— Vi skal begynne oppryddigen klokken 14. Da vet vi hva status blir i forhold til åpning. Vi håper linjen blir klar til ettermiddagstorget som går fra Oslo i retning Bergen, sier Egil Kolbjørnsen, stasjonsmester ved Finse.

UTBEDRER SKADEN: Vaktmester Olav Rondestveit forteller at jernbaneverket jobber for å utbedre skaden på kjøreledningen.
GURO VALLAND

Alle som blir rammet av situasjonen, får mat og drikke dekket av NSB på Finse 1222.— Blir folk værfaste til over natten, blir også hotellrom dekket, sier Kolbjørnsen ved Finse stasjon.

Kjøreledning skadet

Vaktmester Olav Rondestveit på Finse 1222, forteller at jernbaneverket nå jobber med å få kjøreledningen på plass igjen.

— NSB håper at alt vil være som normalt til avgangen rundt klokken halv fem, sier Rondestveit.

Kjøreledningen som skaper problemer, ligger omtrent 15 kilometer fra Finse hotell i retning Bergen.

Klokken halv fem var det fortsatt ikke normal trafikk.

Hans O. Galtung har hytte på Finse og skulle etter planen være i Bergen rundt klokken 12.30 søndag formiddag.
GURO VALLAND

Prognose: Skal åpne for trafikk i nattKlokken 18.00 opplyser pressevakt Kjell Bakken at Jernbaneverket håper å åpne strekningen slik at nattoget kan passere.

— Dette er vår prognose, som vi offentliggjør nå. Men det er alltid litt usikkerhet, så vi kan ikke gi garantier, sier Bakken.

Han forteller at arbeidsforholdene nå er gode, men at arbeidet tok tid, fordi det var stor rasfare før kl. 14.

— Da det endelig var sikkert å gå inn i området, oppdaget vi at reperasjonsarbeidet var mer omfattende enn vi trodde. Det bidro til forsinkelsen, sier Bakken.

- Helt greit å vente

Hans O. Galtung har hytte på Finse og skulle etter planen til Bergen rundt klokken 12.30 i dag formiddag.

— Det er helt greit å vente, det blir en ekstra pause i hverdagen, i vår ellers oppjagede verden. Jeg har ikke noe jeg må rekke, sier Galtung.

Han er fornøyd med servicen fra NSB.

— Vi er blitt godt ivaretatt. At vi får middag er et ekstra pluss, sier Galtung.