Østgående nattog var 46 minutter forsinket fra Voss, men kjørte inn noe av forsinkelsen, og var fremme i Oslo en halv time etter ruten i morges.

Det opplyser pressevakt Liv Eggebø i NSB til bt.no.

Bergensbanen måtte stenges mellom Hallingskeid og Myrdal på grunn av strømbrudd fredag kveld. I 1.30-tiden var feilen rettet, og togene kunne gå som normalt.

Det var feil på en isolator som var årsaken til strømstansen. Feilen var rettet klokka 1.30 og togene kunne gå som normalt på strekningen, opplyser Jernbaneverket.

Feil på isolator

Vestgående tog fra Oslo kom ikke lenger enn til Haugastøl fredag kveld. Et strømbrudd mellom Hallingskeid og Myrdal medførte at passasjerene måtte busses til Bergen.

Ifølge pressevakt Harry Korslund i Jernbaneverket er det trolig feil på en isolator som har ført til strømstans.

— Jernbaneverkets elektrikere driver med feilsøking nå, og har klart å snevre inn søksområdet til en strekning på ca. 2,5 kilometer. Vi vet ennå ikke hvilken isolator det er feil på, sa han til BT ved 23.30-tiden fredag.

Busser fra Voss

NSBs driftsoperative senter besluttet at toget skulle tømmes for passasjerer ved Haugastøl stasjon fredag kveld. De 150 om bord ble natt til lørdag fraktet med buss over vidden til Bergen.

Nattoget fra Bergen gikk som normalt fredag kveld, men det er fare for at også nattpassasjerene må busses store deler av strekningen, ifølge NSB.

— Vi har bestilt busser fra Voss i tilfelle Jernbaneverket ikke skulle lykkes med å utbedre feilen. Vi håper selvsagt at vi kan få fraktet våre passasjerer med tog hele veien til Oslo, sier pressevakt Liv Eggebø i NSB ved midnatt.

- Kan ta tid

Korslund i Jernbaneverket tør ikke anslå hvor lenge Bergensbanen vil være stengt som følge av strømbruddet.

— Feilen er forholdsvis enkel å fikse, og det tar ikke særlig lang tid. Selve feilsøkingen kan imidlertid ta noe tid, sier han.

Toget fra Oslo skulle egentlig ha vært i Bergen ved 23-tiden fredag kveld.