Bergensbanen er åpen og togene kan passere på strekningen mellom Mjølfjell og Myrdal. Men NSB varsler at det kan bli forsinkelser på avgangene i dag.

Tidligere i dag meldte Jernbaneverket om åpning klokken 12. Det skal være et mindre teknisk problem som førte til en times utsettelse.

— Dette har egentlig ikke noe med raset å gjøre, sier kommunikasjonssjef i Jernbaneverket Inge Hjertaas.

Da BT ringte noen minutter på ett, ventet han fremdeles på den endelige bekreftelsen om åpning av strekningen.

Toget fra Bergen står nå på Myrdal og venter på å få kjøre videre. Men NSB har busser klare i tilfelle åpningen blir utsatt enda en gang.

To dager tidligere

Det har gått buss for tog på denne strekningen siden Bergensbanen stengte etter et steinras ved Mjølfjell søndag 6. oktober.

Opprinnelig regnet Jernbaneverket med å åpne onsdag denne uken.

— Vi har funnet en raskere måte å bygge opp igjen fundamentet på, sier kommunikasjonssjef Inge Hjertaas i Jernbaneverket i en pressemelding.

Busser klare i tillfelle

NSB planlegger med at banen åpner mandag. Det første toget som går som vanlig fra Bergen, går klokken 11.58. Pressevakt i NSB, Liv Eggebø, forteller at busser er klare til å kjøre, dersom banen ikke skulle åpne.

— Vi oppfordrer alle til å følge med på informasjonssidene på nsb.no, sier hun.

Raset ved Mjølfjell var det 28. raset på Bergensbanen og Flåmsbanen hittil i år. Før året er omme ventes ytterligere elleve ras.