— Det viste seg at det var mer arbeid i forbindelse med signalanlegget enn vi trodde, så vi tar sikte på å åpne Bergensbanen for trafikk først torsdag kveld, sier pressevakt Kjell Bakken i Jernbaneverket til NTB.

Det utbrente togsettet står fortsatt på det ene sporet ved Hallingskeid, så det er foreløpig kun snakk om å åpne ett spor for trafikk.— Det er ingen plattform på Hallingskeid, så det blir ikke mulighet til av- eller påstigning, sier Bakken.

Dermed må reisende bruke stasjonene Finse og Myrdal, henholdsvis 20 kilometer før og 23 kilometer etter Hallingskeid isteden.

Når gods- og persontogene etter planen kan passere på spor to torsdag kveld, starter arbeidet med å få fjernet det ødelagte togsettet på spor en. Deretter kan reparasjonsarbeidene starte. Når begge sporene forbi Hallingskeid er reparert, er foreløpig vanskelig for Kjell Bakken å si med sikkerhet.

— Vår prioritet har vært å få i gang ett spor, slik at gods- og persontrafikken kan starte opp igjen, sier han.

Ingen personer ble skadd i togbrannen på Hallingskeid forrige torsdag. Brannen startet i et 200 meter langt overbygg, som toget kjørte inn i. Brannen spredte seg så til toget som ble totalt utbrent.Hallingskeid ligger i Ulvik kommune i Hordaland, på 1.110 meters høyde over havet.