— Nå kan togene kjøre igjen, sier Olav Nordli, pressevakt i jernbaneverket.

Siden mandag morgen har de jobbet med å reparere strømledningen mellom Tungaog Finse. Klokken 15.25 var det meldt klart, og fra i ettermiddag gikk togene som normalt.

— Det har vært noen forsinkelser som følgeav busskjøring, og vi er glad for å kunne betjene Finse igjen. Men vi har ikkefått noen klager, sier Åge-Christoffer Lundeby, Kommunikasjonssjef for NSB Persontog.

Det var i morgentimene mandag et godstog fikk problemer ved Finse stasjon. Før det ble stående fast i snøen, hadde det rukket å skade kontaktledningen som gir strøm til togene over en strekning på 2,5 kilometer.

— Det er en omfattende reparasjon, og vi har ikke helt oversikt over skadene ennå, sa Nordli.

Plunder og heft

Dermed ble banen stengt mandag kveld og natt. Det var det dårlige været som laget trøbbel for Jernbaneverkets mannskaper.

Hvordan godstoget hadde ødelagt strømforsyningssystemet vet han ikke, men været er uansett syndebukken.

— Det er ingen tvil om at det er mye snø der oppe, men det kan ha vært vinden og, sier han.Etter at godstoget ble fjernet, kjørte en arbeidsmaskin seg fast.

— Det var nok en hendelse i kategorien plunder og heft, sier Nordli.

Overraskende snøproblemer

Siden klokken 10 mandag måtte NSB sette opp buss på strekningen mellom Voss og Ål.

— Forsinkelsene har variert fra tog til tog og stasjon til stasjon, sa Lundeby i NSB.

Sjekk vårt livewebkamera på Finse.

På et møte mandag kveld ble det avgjort at også de som skulle reise med nattoget måtte kjøre buss fra Voss til Ål. Kommunikasjonssjefen var noe overrasket over problemer med snø i mai måned.

— Men det er en høyfjellsbane, og vi vet at naturen kan spille både oss, Jernbaneverket og passasjerene et puss på alle tider av året, sa han.