Byredaksjonen fulgte med på utviklingen og presentasjonen, og kan nå melde at Bergensakevitten er på vei ut i verden. Nærmere bestemt til Tyskland og Danmark.

Den tverrfaglige Directionen i Selskabet for Bergens Akvavitens Fremme synes nemlig at flere bør få smake dette utmerkete produkt. Og hva var da nærmere enn å reise til Lübeck, til den ærverdige restaurasjon Schiffergesellschaft der de bergensfarende hanseater hadde sin egen benk hvor de blant annet kunne diskutere prisen på korn. Det som senere delvis ble til flytende vare på Bergens mange brennevinsbrennerier. Bergensbenken finnes fortsatt, og ønsket og håpet er at også Bergensakevitten snart vil finnes der.

På tilbakeveien legger directionsdelegasjonen turen innom Bergens danske vennskapsby Århus og har sørget for at Bergensakevitten der blir presentert i friluftsmuseet Den gamle by — meget passende siden den er forbildet for Gamle Bergen. Og så får man så vidt med seg sildemesterskapet i Hirtshals, for Bergensakevitten passer naturligvis til sild.

Mange gode krefter og bidragsytere står bak dette markedsføringsfremstøtet som i tillegg slår et lite slag for norsk laks og sild og Festspillene med. Mat og drikke er også kultur - og i morgen, 13. april, er det akevittens fødselsdag. For det var i et brev av 13. april 1531, fra lensherre Eske Bille på Bergenhus til erkebiskopen i Trondheim, at akevitt, aqua vitae, første gang ble nevnt på trykk. Bare så det er sagt. Nok en gang.