• Det er en gutt og alt står bra til.

Årets første barn i Bergen ble født på Kvinneklinikken på Haukeland universitetssjukehus fem timer og fem minutter inn i det nye året.

— Det er en gutt og alt står bra til med familien. Mer kan jeg ikke si akkurat nå. Ifølge jordmor trenger familien litt ro noen timer, sier pressevakt Ragnhild Dårflot Olsen.

Stille på Voss

I fjor kom Bergens første nyttårsbarn til verden klokken 01.56. Og året før ble det født en jente 03.09.

Haukeland universitetssjukehus i Bergen har landets nest største fødeavdeling, og tar årlig i mot rundt 5000 fødende.

På Voss sjukehus har det vært helt stille i natt.

— Nei, her har vi ingen nyttårsbarn. Akkuart nå har vi ingen fødende hos oss, sier jordmor Ruth Tyssen.

Heller ikke på Odda sjukeshus er det født noen barn så langt i år.

Årets nyttårsbarn

Ifølge NTB heter årets nyttårsbarn Kian Wilhelm Siem Swainsbury og ble født på Akershus universitetssykehus ti sekunder over midnatt 1. januar 2015.

— Jeg trodde ikke vi skulle rekke det. Sist jeg så på klokken mens jeg lå der, var det et kvarter til midnatt. Så så jeg at mannen min og jordmor sto og lo, sier nyttårsbarnets mor Lisa Siem Johnsen (33) til NTB.

Kian var 3460 gram og 52 cm lang da han kom til verden klokken 00.00.10. Gutten lot virkelig vente på seg, forteller den stolte moren. Nyttårsbarnet skulle ifølge terminen vært født lille julaften.

Alt står bra til med mor, far og barn.

— Her er det bare lykke. Det er helt fantastisk, sier Siem Johnsen.

Nyttårsbarn i Norge

Det første barnet som ble født etter midnatt på Ullevål sykehus i Oslo, kom klokken 00.27. På sykehuset i Gjøvik ble det født en gutt klokken 00.46 melder Oppland Arbeiderblad. Ved St. Olavs hospital i Trondheim skjedde årets første fødsel klokken 02.07, mens det ved Universitetssykehuset i Nord-Norge kom til verden klokken 02.23.