Trappenedgangen til frisøren «Save the day» på Engen i Bergen sentrum er fylt til randen av boss.

— Ja, er det ikke vakkert. Det har ligget slik i minst en uke, sier en forbipasserende da bt.no er på stedet i morges.

— Ny forsøplingsrekord

Her ligger det gamle joggesko og pumps, spillkort, matavfall, et Mikke Mus-dusjforheng og en sprayboks 5-56 i uskjønn forening. En grønn skuff er merket Rytmeinstrumenter.

— Dette er ny rekord for det jeg har sett av forsøpling i sentrum. Dersom det er midlertidig lagring, hadde det vel ikke kostet all verden å kjøpe en rull med svarte bossekker å legge det i, sier Terje Fotland, som gikk forbi stedet i dag.

- Det er ikke jeg som har kastet det

Nede i bosset ligger også en full CV til en 21 år gammel mann. På CV-en er «ansvarsfull» og «kreativ» angitt som noen av hans nøkkelkvalifikasjoner.

Vi ringte mannen som har lagt ved bilde på CVen sin.

- Har du noen tanker om hvordan CV din kan ha havnet der?

— Å, sier du det. Det er ikke jeg som har kastet bosset. Den CV-en glemte jeg igjen i frisørsalongen for tre år siden, da jeg var på besøk hos hun som drev den da, sier den nå 24 år gamle mannen.

- Vil bli fjernet i dag

Den tidligere daglige lederen av salongen sier til bt.no at bosset bare har ligget der tre dager. Hun innrømmer at noe av bosset er fra salongen, som ble nedlagt for ett år siden. Noe skal være fra andre beboere i huset.

Bossfolkene skulle ha 3000 kroner for å fjerne skrotet (400 kroner kubikken). Derfor valgte huseier å fjerne det selv.

— Det er vannlekkasje i huset og derfor måtte en del hives ut. På grunn av sykdom i familien har det blitt liggende noen dager, men det skal bli fjernet i dag, sier den tidligere lederen av salongen.

- Var lagt i sekker

Den tidligere eieren sier, på en sms til bt.no, at de la alt bosset i sekker, men at folk har rotet i bosset. Hun mener derfor det er folk på jakt etter noe å bruke, som gjør at det ser slik ut nå.

Bt.no har fått flere meldinger om at skrotet har ligget i trappehalsen lenger enn tre dager. En leser hevder det har vært boss der helt siden slutten av juli.

Ryddet

Da bt.no tok en kontrollsjekk av nedgangen til frisørsalongen lørdag morgen, var alt bosset fjernet.

Den tidligere eieren holdt det hun lovet etter at saken ble publisert på bt.no fredag.

PUSSET OG FORSLUMMET: Teatergaten er pusset opp det siste året. Kommer du opp Komediebakken, får du dette mitt i fleisen.
Pål Engesæter
FUGDE HEADPAINT: Tittelen på denne boken kan tyde på at noe av bosset er «frisørrelatert».
Pål Engesæter
SLIK SKAL DET SE UT: Lørdag morgen var alt bosset fjernet fra trappehalsen og alt var på stell igjen.
Pål Engesæter