Etter at Thomsen la ut sin timelapse-video av Bergen, har det strømmet på med positive tilbakemeldinger.

— Jeg har fått uventet stor respons, og det er bare positive tilbakemeldinger. Bergenserne er veldig patriotiske. Jeg får meldinger om at Bergen er verdens flotteste by, og mye skryt for videoen. Det er veldig hyggelig, sier Thomsen.

Fritidsprosjekt

Timelapse er en teknikk hvor en mengde stillbilder settes sammen til en film. Thomsen har fanget flere ulike steder i Bergen gjennom de fire årstidene. Han begynte på fotoprosjektet i januar 2013. Da kjøpte han sitt første kamerastativ og satte seg som mål å lære seg å lage timelapse.

— Dette har vært et prosjekt jeg har kost meg med på fritiden. Jeg vet ikke hvor mye tid jeg har brukt på det, men det har gått veldig mange timer. Jeg har tatt det i mitt eget tempo, sier han.

— Prøver du å lokke flere turister til byen?

— Nei, jeg gjorde det for min egen del. Jeg hadde ikke noen baktanker. Jeg ville bare lære meg teknikken og gjøre det best mulig.

Videoen har så langt fått 10.000 treff på videodelings-siden Vimeo.

Flere ideer

— Hvorfor tror du folk liker den?

— Kanskje fordi det bare finnes noen få veldig gode timelapse-videoer av Bergen fra før. Jeg har fått kommentarer både fra bergensere og fra folk som har bodd i Bergen før og som lengter tilbake, sier Thomsen, som selv bor i Bergen. Han har flere ideer til nye prosjekter, men ikke noe konkret han vil flagge ennå.

— Er bergensere mer patriotiske enn andre folk?

— I så fall har vi vel grunn til det, har vi ikke?