BRITT SØRENSEN britt.sorensen@bt.noSjømat fra grill og godt drikke står på menyen. Restauratør Arild Lihaug har fått skjenkebevilling for øl og vin, men understreker at det er snakk om en restaurant, ikke en pub.— Målgruppen er voksne mennesker med sans for det maritime, sier han.Den maritime duften var i alle fall til stede i fullt monn da "Kafibåten Skate" hadde sin uformelle åpning søndag ettermiddag. Luften var fylt av deilig tjærelukt og solen strålte på halve dekket, i det minste.- Om to ukers tid står solen så høyt at hele båten ligger badet i sol, lovet Lihaug. Og sol kan han saktens trenge. All servering foregår nemlig på dekk. Dermed blir åpningstidene avhengige av været.- Med andre ord et skikkelig risikoprosjekt i Bergen?- Det er det. Men jeg har selv alltid savnet en restaurantbåt her i byen. Derfor var det bare å gå i gang da anledningen bød seg, smiler Lihaug."Kafibåten Skate" er en ombygd og bebodd skute som tidligere het "Bærøyfjord", og den offisielle restaurantåpningen skjer til helgen.