OLAV GARVIKOslo

Blant avisene i Hordaland var det Bømlo-Nytt som økte mest med 304 eksemplarer. Avisen har nå et opplag på 4.177.

I Nordhordland var det først og fremst konkurrentene Strilen og Nordhordland greid seg godt i året som gikk. Strilen økte med 260 eksemplarer, mens Nordhordland gikk frem 172.

Det er Norske Avisers Landsforbunds årlige opplagsoversikt som viser dette. Den ble offentliggjort i Oslo i dag. Oversikten viser at avisopplaget for hele Hordaland ble redusert med 4.633 eksemplarer i fjor.

Nedgang i Hordaland I Bergen fikk BT en nedgang på 2.606 eksemplarer, mens BA mistet 405 og Dagen 1.367. bladet Fiskaren gikk tilbake med 552 eksemplarer.

I Sogn og Fjordane greide Firda Tidend seg best, ved å øke med 184. Størst nedgang hadde Fjordenes Tidende, som gikk tilbake med 104 eksemplarer.

– For liten lojalitet Sjefredaktør Einar Hålien i Bergens Tidende sier i en kommentar at den reelle salgssvikten er ca. 1.600, ettersom et nytt opplagssystem ble tatt i bruk i fjor.

– Men jeg er selvsagt ikke fornøyd med slike tall. Lojaliteten blant leserne er ikke sterk nok, og vår hovedoppgave nå fremover blir å finne ut hva som forklarer dette. Foreløpig har jeg ikke gode nok svar. Det positive er at vi har opplevd en positiv opplagsutvikling hittil i år, sier Hålien videre.