MARIANNE RØISELAND marianne.roiseland@bergens-tidende.noTorsdag kveld gikk et flertall i styret inn for Trond Tystad som ny leder i Hordaland Arbeiderparti. Bare to av syv medlemmer støtter gjenvalg på Ranveig Frøiland.

– Ny organisasjonskultur Styret har vedtatt å holde avgjørelsen hemmelig inntil tirsdag, men Bergens Tidende kjenner likevel til innholdet i torsdagens styremøte.

– Jeg vil ikke uttale meg før tirsdag, men da skal jeg uttale meg krystallklart, sier leder i Bergen Arbeiderparti Sigurd Grytten.

Årsaken til at styret ønsket å holde vedtaket hemmelig er at lagene i bydelene ikke har sagt sitt ennå.

– Hvis det viser seg at partilagene har en annen oppfatning enn oss i styret, må vi vurdere vårt vedtak på nytt, sier Grytten.

I styret ble denne fremgangsmåten diskutert og Grytten får nå kritikk for å ha bestemt seg før lokallagene har uttalt seg.

– Dette er en helt ny form for organisasjonskultur. Jeg synes Sigurd Grytten begår et overtramp i forhold til lokallagene. Etter en opprivende nominasjonsprosess burde han være mer opptatt av å lege sår enn å åpne for nye, sier Arne Jacobsen, som i mange år har vært sentral i partiet.

Sterke kort Bergenslaget utgjør rundt en tredjedel av fylkesårsmøtet og stiller dermed med svært sterke kort.

Et stort flertall i Bergen vil trolig støtte kravet om ny ledelse og vil ha Tystad som leder av fylkeslaget.

– Trond Tystad er en breddepolitiker med gode forbindelse også oppover i partiet, sier Eirik Aarek i Sandviken Arbeiderlag.

Ranveig Frøiland er nominert øverst på partiets stortingsliste og har takket ja til gjenvalg som fylkesleder.

– Vi gir motstridende signaler hvis vi sår tvil om Frøilands evner til å lede fylkeslaget. Nå er det på tide at folk tenker seg om og stagger sine personlige ambisjoner, sier Arne Jacobsen.

I går kveld gikk også ungdommene inn for Trond Tystad. Et enstemmig fylkesstyre støtter hans kandidatur.